Lojistiğin cevher madeni!..

28-02-2017 12:34 619 kez okundu.

Lojistik Sektörüne yepyeni bir heyecan ve enerji katarak, sektörün en geniş tabanlı ve en yeni derneğimiz Lojistik Meslek Edindirme Derneği'ni (LOMED) kurduk. Uzun süren alt yapı çalışmaları sonrasında sektöre kazandırmış olduğumuz derneğimizin çok farklı ve çok yönlü özellikleri bulunmaktadır.

Derneğimiz, tarafsız, üretken, dinamik, enerji dolu yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Lojistik eğitimindeki eksiklikler, aksaklıklar ve doğru bilinen yanlışlar günümüzde çok sık karşımıza çıkmaktadır. Okullarda verilen Lojistik ve genel sektör eğitimlerinin yetersiz olması, pratik eğitim yerine daha çok kitaba dayalı bir biçimde lojistiğin öğretilmeye çalışılması ve genel olarak kaynak eksikliğinden kaynaklanan bilgisiz mezunların verilmesi başlı başına bir problemdir.

Zincirleme gelişen bu durum da sektördeki firmaların nitelikli, kendini geliştirmiş ve iyi eğitilmiş personel sıkıntısı çekmesine neden olmuştur. Okullarda ve sahada yaşanan bu eksikliklerin farkında olduğumuz için yola çıktık. Öncelikli görevimiz sektördeki nitelikli personel ihtiyacının karşılanması yönünde çalışma yapmak!.. Bu çalışmayı yaparken de üniversitedeki akademisyenlerimiz ve firma temsilcileri ile diyalog halinde olarak donanımlı personelin sektöre kazandırılmasını sağlayacağız. Eğitim çalışmalarımız bir yandan devam ederken, diğer yandan da lobi faaliyetlerine ağırlık vererek sektörün gelişimine ışık tutacağız.

Resmi olarak 16 Aralık 2016 tarihinde kurulan LOMED, ilk organik faaliyetini Ocak 2017 itibariyle gerçekleştirmiş olup kısa sürede; başta lojistik alanda eğitim veren üniversiteler olmak üzere tüm Türkiye genelinden faaliyet gösteren firmalara ulaştık. Gönüllü temsilcilerimiz, gücümüze güç kattı. Gönüllülerimizin yanında asıl üye sayılarımızda her geçen gün artmaktadır. Ayrıca kısa sürede büyüyen LOMED’in üyelik sistemi de sektör dernekleri arasında yine bir ilktir.

Sektörün bazı dev firmaları ile de ön görüşmeler gerçekleştirdik. Saha yoklaması yaptık ve CEO’lardan tam not aldık. Bu da bizi ayrıca gururlandırdı. İstişare ve tanıtım toplantıları yaparak temsilcilerimiz ile sık sık bir araya gelerek proje ve hedeflerimizi şekillendiriyoruz. Netice olarak, sektörün gerek duyduğu tüm ihtiyaçları nokta atışı ile tespit eden derneğimiz, bunların çözüme kavuşturulması anlamında genç, çalışkan ve kararlı duruşu ile en iyi biçimde faaliyet gösterecektir.

Yalçın Şakar
LOMED Başkanı
Cep: (0536) 455 77 38
E-Mail: iletisim@lomed.org