Cambaz Harem'in peşinde

20-03-2019 16:03 145 kez okundu.

Ülkemizde otobüs sektörü özellikle son 15 yıldır her geçen gün daha da kötüye gidiyor. 2017 ve 2018 yılını bin bir zorluklarla atlatan firma sahipleri, 2019 yılında tüm yatırımlarını iptal etti. Otobüs üreticilerinin ise tüm planları alt üst oldu. Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörü daha da düşebilir. Piyasa gerçekten o derece kötü... Sektör ha bire kötüye gidiyor, her devrin adamı olan cambaz da hiç boş durmuyor!.. Şimdi kancayı Harem Otogarı'na atmış!..

Malumunuz üzere 8-10 yıl önce Harem Otogarı'ndaki yazıhane işletmecilerinin, yaşanan sorunlarda ortak mücadele etme adına bir dernek çatısı altında bir araya gelmelerini sağladık. İçlerinden bir arkadaş başkan seçildi. Başkan seçilen arkadaş derneği de götürdü tabiri caizse bir tabelanın altına yamadı. Yıllardır, Harem Otogarı esnafını uyutuyorlar, "Anadolu Yakası'nda otogarı şuraya yapacağız, yapıyoruz, yaptık, çak, cuk..." diye!. 3'üncü köprü ile birlikte işleri ciddi anlamda düşen esnafı bir de yaşanan bu ekonomik kriz vurdu. Oradaki esnaf neredeyse günü hiç siftah etmeden kapatıyor, hatta zaman zaman yazıhane kiralarını bile cepten öder hale geldi. Esnaf kendi başının derdine düştü, her zaman olduğu gibi ortalık yine cambaza kaldı!..

Cambaz güya TEM'e cephe bir arazi bulmuş!.. Arazinin sahibinin paraya ihtiyacı yokmuş da, otogar yapımına sıcak bakıyormuş da, inşaatı da Trabzonlu bir müteahhit yapacakmış da, harem otogarı esnafının da cebinden para çıkmayacakmış, mış mış!.. Arkadaş, bu esnaf artık "mış"lara doydu!..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diyor ki; "Garaj yapılacaksa, ben yaparım. Otobüsçü esnafını da oraya ben götürürüm..." Şimdi bunlar böyle bir açıklama yaparken, cambaz sen ne yapmaya çalışıyorsun?. Böyle kirli oyunları tezgahlayarak Ulaştırma Bakanlığı'na rest mi çekiyorsun? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne rest çekip de garajı başımıza mı yıktırmak istiyorsun? Söyler misin sen ne halt yiyorsun?

Senin yalanlarını ve kirli oyunlarını yaza yaza ben bıktım ama yüzün hiç kızarmıyor!.. Neden? Çünkü suratın ayakkabı köselesine dönmüş. Otobüs sektörü senin nasıl bir cambaz olduğunu biliyor. Bu projede de seni hangi akıllı dinleyecek de peşinden gelecek?

İşin, gücün, "otobüsçüyü nasıl gıdıklarım!.." Başka bir şey düşünmezsin sen!.. Anadolu Otogarı'nı yapacağım diyeceksin ve koca koca firmalar peşinden oraya gelecek. Öyle mi zannediyorsun?  Harem'de esnafı bir gez, kaç kişi seni kabul ediyor bir bak. Şöyle arkanı dön de milletin senin için ne dediğini bak!.. Evet, Anadolu yakasına bir otogar yapılacak ama o otogarı sen değil, gerçek otobüsçü olan bizlerle belediye birlikte yapacak!.. Her zaman ki gibi senin balonların da yine patlayacak!.. Eyyy cambaz; şimşek çakıp, YILDIRIM düşsen, KARABULUT olup yağmur olarak üzerine düşer ve senin YILDIRIM ateşini söndürürüz!.. Bunu asla unutma!.
Vesselam.

İrfan Kalkan
E-Mail : istozkaymak@gmail.com