Güncel Haber
Giriş Tarihi : 08-12-2020 14:52   Güncelleme : 08-12-2020 14:52

Değişime zorunluluk

Motor yağı değişimi yapan oto servisler, akaryakıt istasyonları, tamirhaneler ve benzer hizmete sahip diğer işletmelere, Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alınması zorunluluğu getirildi. Buna göre motor yağı değişimi yapan işletmelerin, 1 Ocak 2021'e kadar 5 yıl geçerliliği bulunan izin belgesini almaları ve bakanlığın çevrimiçi programlarına kayıt olmaları gerekiyor.

Değişime zorunluluk

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yağ deyişimi yapan işletmelere izin belgesi şartı getirdi. Bakanlık, bu uygulama ile birlikte atık yağların miktarlarını düzenli olarak tespit edip, uygun alan oluşturacak. Madeni yağ üreticisi Motul, yönetmelikten etkilenecek olan servis ve tamirhanelere destek olmak amacı ile online eğitim düzenledi.

DETAYLI BİLGİLENDİRME

Yağ değişim servisleri ve tamirhanelerin mağduriyet yaşamaması amacı ile bu eğitimi gönüllü olarak gerçekleştiren Motul, işletmelerin 2020 Aralık sonuna kadar yapmaları gerekenler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bilgi ve Çevre Danışmalık firmasının iş birliği ile gerçekleştirilen eğitimde Motul yetkili satıcıları, servis noktaları ve satış ekiplerine, eğer alınmazsa işletmelerin kapatılmasına ya da ceza almasına neden olabilecek izin belgesi edinme prosedürlerine dair detaylı bilgiler sunuldu. Motor yağı değişimi için hangi şartlara uyması gerektiği konusu eğitim boyunca uzmanlar tarafından iş yeri sahipleri ve yetkililer ile detaylı olarak paylaşıldı.