Güncel Haber
Giriş Tarihi : 08-12-2020 15:05   Güncelleme : 08-12-2020 15:05

Yurtdışına açılıyor

Enerjisa Enerji’nin 2018 yılından beri çoğunluk hisselerine sahip olduğu elektrikli şarj istasyonu ağı olan Eşarj, Türkiye’den sonra İsveç’te de şarj istasyonu kuracağını açıkladı. Elektrikli otobüslerin İsveç’e ihraç edilmesiyle birlikte trafiğe çıkan araçların şarjlanmaları Eşarj istasyonları sayesinde olacak.

Yurtdışına açılıyor

Dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji’nin sürdürülebilir, çevreye duyarlı, doğa dostu ve elektrikli bir gelecek kurma misyonu doğrultusunda çoğunluk hisselerini satın aldığı Eşarj,  bölgesel oyuncu olma yolunda ilk adımını attı.

DÖNÜM NOKTASI

Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “Sürdürülebilirlik ve teknolojiyi odağına alan tüm yatırımları önemsiyoruz ve bu noktada Eşarj ile sorumluluk alıyoruz. Küresel enerji trendlerinin merkezinde yer alan konulardan biri olan emobilite çözümlerinin temsilcisi ve Türkiye’deki lider şirketi olan Eşarj ile İsveç’e kurulacak olan şarj istasyonları sayesinde, bölgesel oyuncu olmak adına önemli bir adım atıyoruz. Eşarj olarak 2030 yılına geldiğimizde trafiğe çıkması öngörülen elektrikli araç sayısına da bağlı olarak karbon salınımına 2,5 milyon tonluk katkı verme hedefimiz var. Bu doğrultuda sadece Türk ekosistemi için değil dünya ekosistemine yarar sağlayacak adımların öncüsü olmak ve bu ekosistem içerisinde oyun kurucu şirketler arasında yer almak istiyoruz” dedi.