Güncel Haber
Giriş Tarihi : 22-06-2021 12:27   Güncelleme : 22-06-2021 12:27

Vali neyin peşinde!

Avrupa’ya giden Türkiye’nin uluslararası nakliyecileri, yurt dışında türlü türlü ayak oyunları ile yolları kesilirken, tekerin önüne bir taş da Edirne Valisi Ekrem Canalp’ten geldi. Vali Canalp, Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndaki TIR parkını mühürleterek şoförleri suya ve tuvalete muhtaç etti. 18 km TIR kuyruğu oluşmasına neden oldu.

Vali neyin peşinde!

Türkiye’den Avrupa’ya ülkemizin ihraç mallarını taşıyarak ekonomik kalkınmaya katkı sunan sektörün cefakâr insanları, Vali Ekrem Canalp’in yaptığı bu uygulamanın yanlış olduğunu dile getirdi.

SORUN ACİLEN ÇÖZÜLMELİ!

Sınır kapısında mağdur olan sektör temsilcileri yaptığı açıklamada aynen şu ifadeleri kullandı: “Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda bulunan ve Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş. (GTİ) tarafından işletilen TIR parkı bitişiğindeki alan dahil edilerek büyütülme işlemleri yapılmaktaydı. Bu alanın betonlanması hava şartları nedeniyle uzayınca Edirne Valisi de bu olaya kızmış. TIR parkı içindeki araçları boşalttırıp, TIR parkını mühürletti. Bu nedenle araçlar yol boyunca durmak zorunda kaldı. 19 Haziran 2021 tarihinde kuyruk uzadıkça uzadı ve toplam 18 km’yi geçti. Daha önce uygun bir ortamda tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyorduk. TIR parkını sağ olsun Edirne Valimiz mühürletince, yemek, tuvalet, su ve dinlenme ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk. Ayrıca kuyruk devamlı hareketli olduğundan araç şoförlerinin araç kullanma saatleri daha kapıdan çıkmadan doluyor. Hal böyle olunca tüm sürücüler büyük cezalarla karşı karşıya kaldı. Alanın betonu bitmemiş olabilir ama bunun cezasını neden araç sürücüleri çekmektedir? Hadi Avrupa Ülkelerini anladık da neden kendi vatanımızda kendi insanımız bizi cezalandırıyor? Bunu anlamak mümkün değil. Yine bir hafta sonu yaklaşmakta ve yine Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eziyeti omuzlarımıza binecek. Konuyla ilgili gerek İçişleri Bakanlığı, gerek Ulaştırma Bakanlığı, gerek Ticaret Bakanlığı gerekse de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girmelidir. Türk TIR’larının taşıdığı bu mallar, Türkiye’nin ürettiği ve Avrupa’ya sattığı mallardır.”