Güncel Haber
Giriş Tarihi : 03-12-2021 20:36   Güncelleme : 03-12-2021 20:36

Aksu: zam kaçınılmaz!

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, akaryakıt ve yedek parça fiyatlarındaki artış sonrası taksi zamlarının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Oda Başkanı Aksu, “Taksici esnafı her gün daha çok fakirleşiyor, gelir yok oldu, gider katlanarak artıyor. Zam kaçınılmaz” dedi.

Aksu: zam kaçınılmaz!

Akaryakıt zammının ardından gündeme gelen ulaşım tarife ücretleri zammı İBB UKOME toplantısında görüşülerek alt komisyona gönderildi. Toplantıda yetkililer talep ve önerilerini dile getirdi. İBB iştirak şirketleri ulaşım zammı için yüzde 25 teklif sunarken, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu bu oranın yüzde 60 olmasında görüş bildirdi.

KONTAK KAPATACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Giderlerimize yüzde 100 oranında zam geldi. Esnafımız perişan haldedir. Tüm toplu ulaşım araçlarına yüzde 60 oranında zam yapılmasını teklif ettik. Akaryakıt, yedek parça ve bakım giderlerinde çok ciddi artışlar oldu. Giderlerin altından kalkmamız zorlaştı. Ya İBB bizleri sübvanse edecek ya da en az yüzde 40-50 zam yapacak. Aksi taktirde esnaf kontak kapatma noktasına gelecek. Bizim üzerinde durduğumuz ve talep ettiğimiz zam oranı ise yüzde 60’tır. Şuanda zam talebimiz UKOME toplantısında görüşüldü ve teklif oy birliğiyle alt komisyona havale edildi. Aralık ayında bizleri tatmin edecek zammın yapılacağını ümit ediyoruz” ifadesini kullandı.