Güncel Haber
Giriş Tarihi : 01-10-2022 22:34   Güncelleme : 01-10-2022 22:34

Zam gelmez inşallah!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karedeniz gazında yoğun bir çalışma yürütüldüğünü dile getirdi. Bakanı Dönmez, “Karadeniz Gaz Sahası’ndaki üretimi kontrol edecek kablo gemisi, İstanbul Boğazı’na geldi. İnşallah birkaç gün sonra o kabloyu denizin tabanına yerleştirecek gemiyi Filyos’a göndereceğiz. Adım adım ilerliyoruz” dedi.

Zam gelmez inşallah!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos 2020’de, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervi keşfinin Karadeniz’de gerçekleştirildiğini açıkladı. Fatih sondaj gemisi 20 Temmuz 2020’den bu yana Zonguldak’ın yaklaşık 170 kilometre açıklarında Tuna-1 araştırma kuyusunda çalışmalarını yürütüyor.

“ADIM ADIM İLERLİYORUZ”

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Fatih Dönmez, bölgede yoğun bir çalışma yürütüldüğünün altını çizdi. Bakan Dönmez, “Şu anda orada karada ve denizde yaklaşık 8 bin kişi çalışıyor. 30 gemi, en az 7-8 helikopterle lojistik destek sağlıyoruz. Karada çok ciddi iş makineleri ve servis sağlayıcıların hummalı bir çalışması var. Dünyanın muhtelif yerlerinden bazı malzemeleri tedarik ediyoruz, sözleşmeleri yapıldı geliyor. Karadeniz Gaz Sahası’ndaki üretimi kontrol edecek kablo gemisi, İstanbul Boğazı’na geldi. İnşallah birkaç gün sonra o kabloyu denizin tabanına yerleştirecek gemiyi Filyos’a göndereceğiz. Nasıl diğer boruları çektik, çekmeye devam ediyoruz, kablo işini de bitireceğiz. Adım adım ilerliyoruz” ifadesini kullandı.

GAZLA BULUŞACAĞIZ!

Tam 6 bin iş kalemini eş güdümlü yürüttüklerini dile getiren Dönmez, “Dünyanın en büyük doğal gaz projelerinden biri, dünyanın en zor projelerinden biri alanında. Bunu ben değil, bizzat o projede çalışan yerli ve yabancı uzmanların ifadesi olarak sizlere aktarıyorum. Tüm gayretimiz hasretle milletimizin yıllardır beklediği doğal gazı onlarla buluşturmak” diye konuştu.