Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Çelebi Hava Servisi, dünya ikincisi

Türk sivil havacılık yer hizmetleri sektörünün köklü ve öncü kuruluşu Çelebi Hava Servisi, Türkiye’de ISAGO tescili almaya hak kazanan ilk ve tek yer hizmetleri kuruluşu olarak bu alanda da dünya ikinciliğine ulaştı.

Çelebi Hava Servisi, dünya ikincisi

Türk sivil havacılık yer hizmetleri sektörünün köklü ve öncü kuruluşu Çelebi Hava Servisi, Türkiye’de ISAGO tescili almaya hak kazanan ilk ve tek yer hizmetleri kuruluşu olarak bu alanda da dünya ikinciliğine ulaştı. ÇHS istasyonları ayrıca, 311 maddelik ISAGO denetlemelerinden ‘sıfır’ bulgu ile geçerek, ulaşılması güç bir rekora da imza attı.

1958 yılında Türkiye’nin sivil havacılık yer hizmetleri alanındaki ilk özel şirketi olarak kurulan Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS), 53 yıllık tecrübesi ve yüksek standartlardaki hizmet kalitesi ile sektörüne öncülük etmeye ve uluslararası alandaki başarılarına devam ediyor. ÇHS, uluslararası havacılık sektörünün en önemli kuruluşları arasında yer alan IATA bünyesinde verilen ISAGO tescilini alan ilk ve tek Türk şirketi unvanının yanı sıra bu alanda dünya sıralamasında da 2’nci olarak yer alıyor.

Çelebi Hava Servisi A.Ş. Genel Müdürü Talha Göksel, “Çelebi, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği birçok ilklerle sektörüne öncülük yapmış, güvenli ve yüksek standartlardaki hizmetini uluslararası pazarlara taşımıştır. ÇHS, bu özelliklerinden ötürü; gerek ulusal gerekse uluslararası pazarda, önemli markaların, hatta ülke liderlerinin tercih ve takdirlerini kazanmıştır. ÇHS olarak, sivil havacılık yer hizmetleri sektörü açısından önemli bir ilki daha gerçekleştirerek, ISAGO tescilini Türkiye’de almaya hak kazanan ilk ve halen tek şirket olmanın yanı sıra; bu alanda 96 şirket arasında elimizde bulundurduğumuz dünya ikinciliğinin de haklı gururunu yaşıyoruz” .