Hayrettin Yağız
Hayrettin Yağız

İstanbul otobüsçüsüne Galip Öztürk lazım

15-12-2020 20:57 5212 kez okundu.

Hasret rüzgârları esmeye başladı. Kar, boran, yağmur derken ekonomik düşüncelerimiz aklımızdan uçup gitti. Sektör olarak yaşadığımız bu sıkıntılı günleri düşünecek ve bu zorluklarda yanımızda olacak bir sivil toplum örgütü olmalı!..

Karayolu yolcu taşımacılık sektöründeki mesele nedir diye mırıldanabilirsiniz!.. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz ve hepimiz sağlıktan başka bir şey düşünmüyoruz. Bütün sektörleri salgın derinden etkiledi. Ama en fazla etkilenen sektörlerin başında da otobüs taşımacılığı gelmektedir.

Bazı kesimler; Kış mevsiminde otobüs taşımacılığı sektöründe işlerin mevsimsel olarak küçüldüğünü savunabilir. Bu dönemlerde otogarların hali içler acısıdır. Rekabet had safhada ve bunlara dur diyecek dirayet lazım!... O var mı? Yok!..

Şimdi gene derler, hayırdır yine TOFED’le bir sorunun mu var diye!.. Peşinen belirteyim ki, asla ve kati öyle bir şey yok. Federasyonumuzun sadece belki girişimleri vardır. Lakin bizim haberimiz yok!.. Kiracının kiracısı olan otogar esnafı bu kira ve giderlerle bir yere varamaz!.. İçinde bulunduğumuz ekonomik çıkmaz karşısında sektör temsilcisi olan TOFED olaya müdahale edip, bu esnafa bir soluk aldırması lazım. Yani anlayacağınız Büyük İstanbul Otogarı’na bir Galip Öztürk lazım!... Oda aramızda yok… Onun dirayetini devam ettirecek biride yok.

Hayrettin Yağız
E-mail: avemreyagiz@outlook.com