Hayrettin Yağız
Hayrettin Yağız

Kaza işte!

30-08-2021 00:19 3116 kez okundu.

Şehirlerarası otobüs taşımacılık sektöründe son zamanlarda vahim kazalar meydana geldi. Bir takım öneriler ve bu önerilere cevap verenler, sektörün temsilcilerinin her yazıhaneye astıkları emniyet kemerleri takılması ile donatılan afişler ve bilgilendirmeler oldu. Bunları güzel gelişmeler olarak algılıyorum. Sonrada günaydın diyorum.

2005 yılında kurulan ve sektörü temsil eden kuruluşumuzun biraz esnafıyla yakından ilgilenmesi hoş bir yaklaşımdır. Fakat yetersizdir. Daha yaklaşımcı olunabilinir. Daha şefkatli olabilir. Bu insani bir durumdur. Ayrım olmadan herkesi kucaklayacak bir durum olabilir mi? Evet, olabilir. Nasıl olur? Firma sahibi demeden, F1 belgeli demeden, işletmeci demeden herkesi kucaklayacaksın.

Yani Fırat Nehri’nde kaybolacak bir koyundan bile sorumlu olacaksın. Senin gibi düşünmeyenleri dışlamak, içerinizde bir dünya kurmak, kurduğunuz dünyada biat beklerseniz olmaz!... Herkesi kucaklayacaksınız. Şimdi kurduğunuz yönetimde yani merkez yönetimde bir tane F1’ci var mı? Yok. Neden yok? Çünkü kaideye almıyorsunuz. Adam yerine koymuyorsunuz. Kimleri alıyorsunuz? Otobüs satan firmaların yöneticilerini alıyorsunuz. Neden? Çünkü parayı onlar veriyor. Diyorsunuz bana göre ne işleri var? Bu yönetimde herkes işini yapsın derim. Onlar arabalarını satsınlar. Çorbalarını satsınlar. Bizde işimizi yapalım. Unutmadan hatırlatayım seçim vaatleriniz içinde bilet satış programı yapacaktınız. Halen tok bir ses yok. İnşallah sadece vaat değildir.

Belki bu sorunları dile getiriyoruz diye bize kızanlar olabilir. Birilerinin de muhalefet etmesi gerekiyor. İki federasyon varken bir nebze umut vardı ama şimdi o ihtimalde ortadan kalkmış. Bir çatı altında birleştirilmiş, yok edilmiş bir durum var ortada. Şimdi yeni bir şeylerin yapılası gerekiyor mu? Şart mı? Evet, şart. Yazıhaneciler ve işletmeciler platformu adı altında birleşilmesi gerekiyor. Çünkü bizleri kendilerinden ayıran bir politika üretilmiştir. Hem de en kısa zamanda kimseye rakip düşüncesi olmadan kendi hak ve hukuklarını savunan bir birleşimin olması gerekmektedir.

Hayrettin Yağız
E-mail: avemreyagiz@outlook.com