Hayrettin Yağız
Hayrettin Yağız

Galip Öztürk’ün yanında olmalıyız

28-02-2023 15:49 1048 kez okundu.

Karayolu yolcu taşımacılık sektörünün kurumsal bir yapıya kavuşmasında Galip Öztürk’ün çok büyük emekleri vardır. TOFED’i kurup, sektör mensuplarının tek yumruk olmasını sağlayan da yine Galip Öztürk’tür. Sektör olarak Galip Öztürk’e bir vefa borcumuz var ve bugünde bu borcumuzu ödemeliyiz.

Bilindiği üzere Galip Öztürk, Gürcistan’da tutuklandı. Savcılık makamının talebi ile Galip Öztürk’ten alınan kan örnekleri analiz edilmiş ve 21.06.2022 tarihli Adli Ekspertiz Raporunda; Galip Öztürk'ün kanında herhangi bir uyuşturucu maddenin bulunmadığı bilimsem raporla açıklığa kavuşmuştu. Değil kilogram, gram dahi uyuşturucu kullanmadığı suçlamaları soruşturan makamlarca teyit edilmiş iken, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan profilden kimlerin ne sonuçlara ulaşmak istediği sorusu zaman içerisinde anlaşılacaktır.

Bilindiği gibi gerçeklerin mutlaka ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Kumpaslarla mahkûm edilmiş ve halen etkili kumpasçılarla, sadece kişiliği değil, ticari faaliyetleri, ortakları ve hissedarların haksızlıklara uğratılması karşısında, sükûnet ve azimle mücadelesini veriyor.

Birçok soru işaretleri barındıran haksız ve mesnetsiz suçlamalar sonucu açtırılan soruşturma neticesi tutuklanması, 7.2 kilogram ağırlığında uyuşturucu madde bulunduğu şeklinde maalesef süslenerek sunulmasının altında başka nedenlerin yattığı kanaatindeyim. Her şeyden önce, birçok kişi tarafından kullanılan açık ofis tarzındaki bir çalışma mekanında yapılan aramada bulunan 7.2 gram ağırlığında uyuşturucu maddenin kilogram şeklinde sunulmasından başlayarak, kim tarafından konulduğu ya da kime ait olduğunun soruşturma makamlarınca iyi araştırılması gerekir. Ben Galip Öztürk’ün suçsuz olduğuna inanıyorum ve kurucu başkanı olduğu TOFED önderliğinde tüm Türkiye’deki otobüs firma temsilcilerinin de Galip Öztürk’e sahip çıkmasını arzuluyorum.

Hayrettin Yağız
E-mail: avemreyagiz@outlook.com