Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-04-2018 12:57   Güncelleme : 04-05-2018 09:15

Dizel teknolojisinde devrim

Dünyanın önde gelen otomotiv orijinal ekipman üreticileri için emisyon ve yakıt tasarrufu çözümleri üreten Delphi Technologies, dizel motorlar arenasında çığır açacak devrim niteliğindeki yepyeni teknolojisini gün yüzüne çıkardı.

Dizel teknolojisinde devrim

Otomotiv ekipman üreticileri için geleceğe yönelik önemli çözümler geliştiren Delphi Technologies, SCR  teknolojisiyle dizel motorlar için devrim niteliğinde bir yeniliği gün yüzüne çıkarıyor. SCR sistemi sayesinde, dizel motorların performansı ve verimliliği artırılırken, doğaya zararlı nitrojen oksit emisyonları, suya ve zararsız nitrojene dönüştürülerek ortadan kaldırıldı. Ayrıca dizel motorların optimum verimlilik seviyesine ulaşması için gerçekleştirilen kalibrasyon süreçleri sonrasında, CO2 emisyonları da daha düşük seviyeye getirildi.

GELECEK İÇİN HAYATİ ÖNEM

Delphi Technologies, ikinci nesil SCR sistemi sayesinde daha az üre tüketirken, daha verimli bir performans sundu. 2018 yılı itibariyle yeni nesil enjektör üretimine hız veren Delphi, 2020 yılına kadar yılda 1 milyondan fazla enjektör üretmeyi hedefliyor. Otomobil üreticilerinin, son yıllarda iyiden iyiye sıkılaşan emisyon normlarını karşılayabilmesi adına Delphi, 2020 yılına kadar yılda 11 milyondan fazla SCR sistemi satışına ulaşılacağını öngörüyor. Dizel motorların geleceği için hayati bir önem taşıyan SCR sistemi, Delphi'nin yaptığı kapsamlı araştırmalar ve gelişmiş malzeme tasarımı ile birlikte, 30 yıldan fazla bir süredir ürettiği benzinli PFI teknolojisinden türetiliyor. Üre dozaj ve enjeksiyon sistemi ile birlikte çalışan SCR sistemi, dizel motorlara özel olarak geliştirilen katalizöre dizel egzoz sıvısını küçük damlacıklar halinde enjekte ederek çok daha etkin bir amonyak dönüşümü sağlıyor. Bu sayede sadece test koşullarında değil, gerçek sürüş koşullarında da zararlı NOx emisyonları yüzde 80’e kadar azaltılıyor.