Kara
Giriş Tarihi : 11-12-2018 17:01   Güncelleme : 15-12-2018 21:22

ÖHO da vergi mesaisi

Kentiçi toplu taşıma şirketlerinden İstanbul Halk Ulaşım A.Ş., esnafın gelir vergisi veryansınına kulak vererek çalışmaları başlattı. Esnafın büyük beklentileri arasında olan elektronik ücret toplaması sisteminden kaynaklanan vergi yükünün azaltılması için ÖHO ve TÖHOB yetkililerini bir araya getiren İstanbul Halk Ulaşım, adım adım çözüme ilerliyor.

ÖHO da vergi mesaisi

İstanbul halk otobüs şirket yetkilileri, İstanbul Vergi Dairesi’nde ki görüşme sonrası yeni metodlar üzerine yoğun mesaiye başladı. İstanbul halk otobüs şirket müdürleri, mali müşavirleri ile yaptığı görüşme ile izlenecek yolu belirledi. Mali müşavirlerin de katılım gösterdiği çalışma ile hazırlanan raporlar, dosya halinde Ankara’ya iletilecek.

İZLENECEK YOL BELLİ

İstanbul Halk Ulaşım A.Ş., KDV indirimine paralel olarak gelir vergisi yükünü azaltmada da kararlı. Esnafın beklentileri arasında olan elektronik ücret toplaması sisteminden kaynaklanan vergi yükünün azaltılması için şirket yönetiminin çabaları artarak devam ediyor. Esnafın vergi yükünü hafifletmeye çalışan İstanbul Halk Ulaşım yöneticileri, bu doğrultuda diğer halk otobüs şirket yöneticileri ve TÖHOB’la da görüşmelerini sürdürüyor.

TALEPLER YASALAŞTI

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Halk Ulaşım yöneticisi Lütfi Oktay “KDV konusunda zaten istediğimiz alındı ve talebimiz yasalaştı. Hatta Maliye Bakanlığı da ilgili tebliği hazırladı. Şuan sadece ilgili kararname beklenmekte. Kararnamenin çıkışı ile beraber yılbaşından itibaren uygulama başlayacak. Bizim asıl hedefimiz KDV uygulaması ile oluşacak yüksek gelir vergisine çözüm arayışımızdır. Şirket olarak bu konuda mali müşavirlerimiz ve diğer şirketlerimizin de katkılarıyla yeni çözümler geliştirdik. Çalışmalarımız neticelenmesi ile teklifimiz rapor halinde Maliye Bakanlığı’na çözüm olarak sunulacaktır” .

Hande Özgül - Ulaşım Gazetesi