Kara
Giriş Tarihi : 14-11-2023 11:45   Güncelleme : 22-12-2023 21:35

Türkiye’de testi yapıldı

Latin Amerika pazarına özel olarak tasarlanan ve Mercedes-Benz São Bernardo do Campo fabrikasında üretilen yüzde 100 elektrikli eO500U’nun yol testlerinin bir bölümü, Mercedes-Benz Türk tarafından İzmir’de gerçekleştirildi.

Türkiye’de testi yapıldı

Faaliyetlerine başladığı günden bu yana birçok önemli projeye imza atan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Ar-Ge Merkezi, yaptığı çalışmalarla otobüs dünyasında yenilikçi fikirlerin hayat bulmasını sağlıyor. Firmanın Türkiye merkezi aynı zamanda Üretimini yaptığı tüm dünyadaki otobüslerin iç donanım, karoser, dış kaplama, elektrik altyapısı, teşhis sistemleri ve donanımsal dayanıklılık testleri için yetkinlik merkezi olarak da çalışıyor.

DÜNYADA SÖZ SAHİBİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mercedes Benz Türk Otobüs AR-GE Direktörü Emre Kuzucu, “Latin Amerika pazarı için üretilen tamamen elektrikli eO500U’nun şasisinin ön aks segmenti Mercedes-Benz Türk Hoşdere Ar-Ge Merkezimiz tarafından geliştirildi. Türkiye’deki otobüs karoser Ar-Ge ekibimizin elektrikli eO500U için geliştirdiği teknoloji, Latin Amerika pazarını elektrikli dönüşüme hazırlarken, aracın uzun yol testleri de İzmir yollarında gerçekleştirildi” ifadesini kullandı.

TAM KONTROL EDİLİYOR

Aracın zorlu koşullarda gerçek testlerinin yapılarak daha kaliteli ürün ortaya çıkartmaya var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Emre Kuzucu, “Dünyada üretilen tüm Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerin yol testlerini bizzat biz gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında yapılan testlerde, yeni üretilen bir otobüsün seri üretimden önce gerçek yol, iklim ve kullanım koşullarındaki dayanımı tespit edilirken, aracın tüm sistem ve komponentlerinin fonksiyon ve dayanımı da kontrol ediliyor. İklimi ve zorlu topografisi ile ideal şartlar sunan İzmir’de, Mercedes-Benz eO500U otobüsün yeni sistem ve komponentleri test edildi. Testlere önümüzdeki dönem İstanbul bölgesinde devam edeceğiz” dedi.