Kara
Giriş Tarihi : 12-12-2018 11:25   Güncelleme : 28-12-2018 09:58

Trafik sigortasında ek zam yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sigorta şirketlerine gönderilen yazıda trafik sigortalarına 2019 yılında yıllık ekstra zam yapılmayacağı bildirildi. 2017 yılında kararlaştırılan aylık yüzde 1,5 prim artışına ise devam ediliyor.

Trafik sigortasında ek zam yok

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada trafik sigortasına 2019 yılında yeni bir zam yapılmayacağını, ancak vatandaşların mağdur olmamaları için mali durumu güçlü şirketlerden sigorta yaptırmalarını tavsiye etti.

MAĞDURİYET OLMASIN

ASKON Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu,  "2019 yılında trafik sigortası fiyatları artmayacak. Trafik sigortasında sigorta şirketleri 2018 yılında ilk 10 ayda yaklaşık 75 milyon TL zarar ettiler. Bu zarar yıl sonunda 100 milyon TL civarında… Sigorta şirketlerinin enflasyondaki artış, yedek parça ve işçilik fiyatlarındaki artış nedeniyle trafik sigortasında hükümetin belirli bir artış yapmasını bekliyorduk bu olmadı. Şuanda aylık yüzde 1,5 oranında bir prim artışı söz konusudur. İşçilik ve yedek parça fiyatlarının ciddi derece de arttığını göz önünde bulundurursak, burada vatandaşların çok dikkatli olmalarında fayda var. Vatandaşlarımız çok dikkatli, kurallara uyarak araç kullansınlar. Aksi takdirde yapacakları her hasarda trafik sigortası ve kasko da yüzde 50 ila yüzde 100'e kadar varan oranlarda artış olacağını göz önünde bulundursunlar. Vatandaşlarımız mağdur olmamaları için de sigortalarını mali yeterlilikleri olan şirketlerden yaptırsınlar” diye konuştu.

13 MİLYON KAZAYA

Türkiye genelinde 2018 yılının ilk 10 ayında 13.6 milyon taşıtın kazaya karıştığını açıklayan ASKON Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, bu kaza karşısında sigorta şirketlerinin kasasından yaklaşık 14 milyar TL çıktığını söyledi. Purtuloğlu, “İyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki fiyat prim farkı devam ediyor. İyi sürücüler ödüllendirilirken kötü sürücüler yüksek prim ile cezalandırılmaktadır. 2018 yılında her ay trafik sigortası primleri yüzde 1.5 artıyordu buna devam edilecek. Şuanda bir en düşük otomobilin trafik sigortası 400 ile 600 TL civarındadır. Buna büyük araç bazında baktığımızda, örneğin otobüs bazında; bir otobüsün trafik sigortası 3 bin ila 19 bin TL arasındadır. Trafiğe yeni çıkan bir otobüsün sigortası 4 bin ila 7 bin TL arasında hasarsız bir sürücü ise değişmektedir. Bu oran sürücünün daha önceki kaza durumu ile orantılıdır" diye konuştu. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin 22 Aralık tarihinde seçimli genel kurulunun ğunu da sözlerine ekleyen Başkan İsmail Purtuloğlu, "Sektörümüz adına geniş katılımlı bir genel kurul olmasını arzu ediyorum. Şirket temsilcilerinin katılım göstererek destek vermesi, sektörün güçlenerek bir adım daha ileriye gitmesine vesile olacaktır" .