Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-12-2021 19:21   Güncelleme : 26-12-2021 19:21

Sigortanı yaptır!

Yapılması zorunlu olan ve her yıl yenilenmesi gereken Zorunlu Trafik Sigortası, sigortalıyı maddi güvence altına alırken, yaptırmayanlara cezai işlem uygulanıyor. ASKON Bölge Başkanı İsmail Purtuloğlu, “sigortasız aracın denetimlerde yakalanması halinde araç trafikten men bile edilebilir” dedi.

Sigortanı yaptır!

Trafiğe çıkan her motorlu aracın Zorunlu Trafik Sigortası’nı yaptırması gerekiyor. Devlet tarafından yaptırılması zorunlu tutulan bu sigorta ile yaşanabilecek bir kaza sonrasında karşı tarafın aracında oluşan maddi zararlar teminat altına alınabiliyor.

GÜVENCE ALTINDA

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Bölge Başkanı ve Ulaşım Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Purtuloğlu, “Geçerlilik süresi 1 yıl olan zorunlu trafik sigortası, her yıl yenilenmektedir. Zorunlu trafik sigortası, 2819 sayılı Karayolları Trafik Kanuna göre düzenlenmiş ve her araç sahibinin yaptırması zorunlu tutulmuş bir sigorta türüdür. Sigorta, yaşanabilecek bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına ve 3’üncü Şahıslara verilebilecek zararları kapsamaktadır. Bu sebeple de zorunlu trafik sigortası araç sahiplerini maddi güvence altına almaktadır” ifadesini kullandı.

DÜZENLİ TAKİP

“Sigortanın yaptırılmaması durumunda aracın kesinlikle trafiğe çıkması yasaktır” ASKON Bölge Başkanı Purtuloğlu, şöyle devam etti: “Araçta trafik sigortası bulunmadığı halde trafikte olduğu tespit edilirse men cezası verilir. Sonrasında ise araç trafik şubelerine ait otoparklara çekilmektedir. Böyle bir durum yaşamamak ve otoparkta bekletileceği her gün para cezası ödemek zorunda kalmamak için trafik sigortası yaptırılmamış araç trafiğe çıkartmamalıdır. Her yıl yenilenmesi zorunlu tutulan bu sigortayı yaptırmamanın cezası bulunmaktadır. Bu nedenle sigorta poliçesinin yenilenme zamanları düzenli olarak takip edilmelidir.”