Güncel Haber
Giriş Tarihi : 01-10-2022 23:40   Güncelleme : 01-10-2022 23:40

Yoldaki tuzak!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, özel işletmelere ait yol, köprü, tünel ve bağlantı yollarını kullanan çok sayıda yurttaşa, ücretsiz geçiş için bildirim dahi yapmadan icra takibi yapıldığını öne sürdü. Tekin, “Otoyolda gişelerden geçtikten sonra nakit ödeme yapmadıysanız, HGS bakiyeniz de yeterli değilse, yandınız. 15'inci günün sonunda geçiş ücretinize yüzde 400 ceza uygulanıyor” dedi.

Yoldaki tuzak!

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan, otoyol ve köprülerden geçişlerde yurttaşların ödeyecekleri yüksek geçiş ücretinin hali hazırda sorunlu olduğunu hatırlatan Tekin, “Otomatik geçiş sistemine geçilirken yapılmış bu yanlışa derhal son verilmelidir. Önce 10 kat ile başlayan sonra 4 kat ceza ile devam eden bu uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Otoyol ve köprülerde kat kat ceza çilesi artık bitmelidir” diye konuştu.

VATANDAŞ SOYULUYOR

Köprü ve otoyolları işleten özel şirketlerin bayiye yetersizliği nedeniyle hemen icra takibi başlattığını dile getiren CHP'li Tekin, şöyle konuştu: “Bu köprülerden ya da yollardan geçerken bazen makine takılabilir bazen siz unutabilirsiniz. Veya bazen Anadolu'dan geliyorsunuz. Anadolu'dan gelenler hasbelkader oradan geçmiş olabilir ve unutabilir. Bir bakıyorsunuz kat kat fatura geliyor. Bu düzenlemeler düzgün yapılmamış. 85 milyonluk ülkede 25 milyonluk icra dosyası var. Neredeyse yetişkin nüfusun yüzde 90'nı icralık. Dünyada böyle bir örnek yok. 150 liralık borcunuz oluyor 2 bin lira. Nedeni şu: Faiz çok yüksek ve avukat ve icra masrafı derken fiyat kabarıyor, vatandaş mağdur ediliyor. Hayatı kolaylaştırmak iddiasıyla yapılan bu yollar ne yazık ki vatandaşın adeta çilesi olmuş durumdadır. Köprü, tünel ve otoyol işletmecileri duyuruyu sağlıklı şekilde yapmadığı için vatandaş borcunun farkına varmıyor. Bu hukuksuzluktan derhal vaz geçin. Hiç mi vicdan yok sizde. Nasıl bir sistem bu. Millet ekmek parası bulamıyor.”