Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

Onur Air fırsatçılık yapıyor

Onur Air’in internet veya telefonla check-in işlemleri gerçekleştiren müşterilerinden ek ücret alması Tüketiciler Birliği’ni harekete geçirdi.

Onur Air fırsatçılık yapıyor

Onur Air’in internet veya telefonla check-in işlemleri gerçekleştiren müşterilerinden ek ücret alması Tüketiciler Birliği’ni harekete geçirdi. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, bu şekilde Onur Air’in fırsatçılık yaptığını dile getirdi ve bu yanlış uygulamadan biran evvel dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Havalimanına giderek check-in yaptırdığınızda herhangi bir ücret alınmazken, internet veya telefonla check-in yaptırılmak istendiğinde 5 veya 10 TL’lik ek bir ücret talep ediliyor olması tüketicilerin tepkisine neden . Bu uygulamayı yapan Onur Air firmasını, tüketicinin zor durumundan yararlanarak fırsatçılık yapmak olarak niteleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, bunun hukuka aykırı ğunu söyledi.

Mustafa Dinç, “Bir tüketici Onur Air firmasından uçak bile almışsa hava limanına giderek check-in işlemi yaptırmışsa herhangi bir ücret alınmamaktadır. Ancak hava limanına gitmeden İnternet veya telefonla check-in işlemi yaptırmak istemediğinde ek ücret talep edildiğini görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde uçak bileti alarak uçamazsınız. Uçmadan önce mutlaka biniş için check-in yaptırmak ve biniş kartı almak zorundasınız. Tüm dünyada bu işlem ücretsiz yapılırken Onur Air firmasında hukuksuz bir şekilde ek ücret talep edildiğini öğrendik. Bu uygulama 4077 Sayılı Tüketici Kanuna aykırı hukuksuz bir işlemdir” .