Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-05-2015 15:48   Güncelleme : 07-05-2015 15:48

“Samsun Belediye Başkanı sözünü tutmadı”

Samsun’un Vezirköprü ilçesinden Samsun merkeze yolcu taşıyan S.S. Narlısaray Minibüsçüler Kooperatifi’ne bağlı M plaka sahibi minibüs esnafı, 50 adet minibüslerinin olduğunu ancak bunun yalnızca 28’inin yolcu taşıma hakkına sahip olduğunu, diğer 22 adet M Plakalı minibüs esnafının işsiz kaldığını belirterek, isyan etti.

“Samsun Belediye Başkanı sözünü tutmadı”
Esnaf, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, İlçe Belediye Başkanı İ. Sadık Edis’in ve Ak Parti İlçe Başkanı H. İbrahim Doğan’ın seçimden önce verdikleri sözleri tutmadıklarını söyledi. Esnaf, Samsun’un tüm ilçelerinde yolcu taşımacılığı yapan her esnafa yolcu taşıma hakkı verildiğini, ancak kendilerine bu hakkın tanınmadığını söyleyerek, “Bu adaletsizlik bir an önce son bulsun” .
 
Vezirköprü Özlem Gazetesi’nin haberine göre, Samsun’un tüm ilçelerinden ğu gibi, Vezirköprü ilçesinde de M Plaka sahibi sayısı 50 adet, ancak yalnızca 28 tanesi yolcu taşımaya yetkili. Boşta kalan 22 esnaf, sorunun yıllardır sürdüğünü söyledi.
 
S.S. Narlısaray Minibüsçüler Kooperatifi üyeleri yaptıkları açıklamada; “15 yıldır sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. 2014 yılı mahalli idareler seçimlerinden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı İ. Sadık Edis ve Ak Parti İlçe Başkanı H. İbrahim Doğan, M Plaka sorununu çözeceklerine her gittikleri köyde söz vermişlerdi. Ancak her ğu gibi bu sözleri de seçim vaadinden öteye gitmedi.
 
M Plakada Büyükşehir Belediyesi geçen aylarda ihaleye çıkacağını duyurdu. Bizler de tüm şartlarımızın uygunluğuyla bu ihale için müracaat ettik. Ancak ihalenin yapılmasına bir hafta kala iptal edilmesinin nedeni halen açıklanmadı,” diye konuştular. Kooperatif üyeleri mağdur olan 22 plaka sahibinin ilçenin batısında kalan nüfusun yoğun ğu Öğürlü, Saridibek, Yukarınarlı, Göl, Mezra, Sarıalan ve Susuz mahallelerinde bulunduğunu ifade ederek, ilçenin doğusu ile batısı arasında hizmet konusunda bir ayrımcılık yapıldığını bu bölgedeki vatandaşın da plaka sahipleri kadar mağdur klarını kaydettiler.