Kara
Giriş Tarihi : 20-06-2016 14:36   Güncelleme : 20-06-2016 14:36

En büyük bayrak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asrın İmecesi Sevgi Kilimi “1299 Minik El Bir Bayrak” proje heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşme de öğrenciler, proje kapsamında dokudukları bayrağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim etti.

En büyük bayrak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildi

Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Belediye Başkanlığı ile Metro Turizm'in desteği; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Darülacezeye Gönül Verip İlham Alanlar Dayanışma Derneği'nin (DİLHAN) katkılarıyla İlçedeki ilkokullardan, 81 il nüfusuna kayıtlı 4. sınıf öğrencileri ile otistik çocuklar ve Darülaceze çocuklarının dokumuş kları kilimler birleştirilerek "1299 Minik El Bir Bayrak" projesi gerçekleştirildi.

Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız, konuya ilişkin şöyle konuştu: "Bu proje dahilinde Osmanlı Devleti'nin kuruluş yılı olan 1299 tarihine atfen Metro Turizm ailesi olarak desteklediğimiz 1299 öğrencimiz, şuana kadar dokunmuş en büyük el dokuması bayrağımızı yaptı. Bu proje gerçekleştirilirken 1299 adet küçük el tezgahı, 17.5 km beyaz çözgü ipi ve yaklaşık 84 km uzunluğunda kırmızı yün ip kullanıldı. Bu proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatini çekti. Cumhurbaşkanımız Asrın İmecesi Sevgi Kilimi “1299 Minik El Bir Bayrak” proje heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul ederek, öğrencileri bu başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirdi. Desteklerimiz sonucu öğrenciler yaptıkları bayrağı Cumhurbaşkanımıza hediye etti. Öğrencilerimizin böylesine anlamlı ve büyük çalışmasından dolayı da Metro Turizm ailesi olarak bizlerde mutlu k."