Kara
Giriş Tarihi : 24-06-2016 15:21   Güncelleme : 24-06-2016 15:21

Nakliyeciler birlik içinde

İstanbul Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (İSTEEND) Geleneksel iftar programı Maltepe Cevahir Hotel’de yapıldı. Birlik ve beraberliğin vurgu yapıldığı gecede Başkan Davut Ukan, "İSTEEND, sektörün güvencesi oluyor" dedi.

Nakliyeciler birlik içinde

İSTEEND Başkanı Davut Ukan ve yönetim kurulu üyelerinin evsahipliğini yaptığı iftar programına Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, İstanbul Anadolu Yakası Başsavcı Yardımcısı Abdurrahim İstemiz, Özulaş A.Ş. Başkanvekili Serhat Akçakaya ve yönetim kurulu ile çok sayıda İSTEEND üyesi katıldı. Yemeğin sponsorluğunu ise Mitsubishi bayi Aslankaya Otomotiv, Klaas Parlar ve Ali Gayıranal Hukuk Bürosu üstlendi.

Sunumu FSM Demirbaş Otomotiv'den Yelda Gündoğdu'nun yaptığı iftar programında, İSTEEND Başkanı Davut Ukan, "Derneğimiz yeni olmasına rağmen 3'üncü yılında önemli mesafeler kat etti. Korsan firmalar ile ilgili Derneğimiz girişimleri ile yeni haklar ve uygulamalar faaliyete geçti. Evden eve nakliyatçılar sektörünün çok önemli bir sektördür. Güvene dayalı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bizlere her güvenebilirsiniz" .

BİR OLALIM DİRİ OLALIM

İnternet üzerinden faaliyet gösteren korsan firmaların, belgeli firmaları zarara uğrattığının altını çizen Başkan Ukan, şöyle devam etti: "Ekmeğimize sahip çıkalım. Bizler bürokrasi ve hukuk olarak elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Sizden rica, bu firmalar ile işbirliği yapmayın. Korsanlara güç verip de sırtınızdan ekmek kazandırmayın. Mesleğimize sahip çıkalım. Ülke genelinde Federasyon olma yolunda önemli bir çalışmamız var. İnşallah kısa da federasyonumuzu da kuracağız. Devlet ve bürokrasi alanında daha güçlü hale geleceğiz. Bizler ne kadar yan yana gelip birlik içinde olursak, o kadar güçlü oluruz."

UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım da yaptığı konuşmasında, yakın da sektörü düzenleyecek önemli kararlar alacaklarını açıkladı. "Sizlerin emeklerinizi koruyacak çok daha değişik ve güzel kararlar alacağız" diyen Yıldırım,  alınan kararların ise sözde değil uygulamada olacağının altını çizdi. Yıldırım,  "Belki bir sonraki iftarımızda çok daha farklı bir yerden sektörümüze ve sorunlarımıza bakıyor olacağız. Başkan Davut Ukan’ın da ği gibi evden eve nakliyat sektörü çok özel bir sektör. Çok yakın önce değişik yerlerden temin ettiğimiz araçlar ile eşyalarımız taşıtıp bir sürü sorun yaşıyorduk. Şimdi geldiğimiz noktada her şey daha düzenli, çok daha pratik, çok daha günümüze yakışır bir şekilde yapılıyor. Tabi bu süreç kolay gelişmedi. Ciddi sıkıntıları da var. Sizler özellikle bir araya gelerek bir güç  oluşturduğunuz, bilinçli firmaların ve insanların önemli çalışmaları var. Ayrıca sektöründe sorunları mevcut, yakın içinde hep beraber çalışarak bunları düzenleyeceğiz. Kurumum adına sizlerin her türlü sorunlarınızın yanınızda olacağımızı taahhüt ediyorum" diye konuştu.