Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

Ceva, 2011 yılında 6,895 milyar Euro ciro yaptı

Dünyanın önde gelen lojistik şirketlerinden Ceva Group, 2010 yılındaki büyümesini 2011 yılını da sürdürdü.

Ceva, 2011 yılında 6,895 milyar Euro ciro yaptı

Dünyanın önde gelen lojistik şirketlerinden Ceva Group, 2010 yılındaki büyümesini 2011 yılını da sürdürdü. Şirket, 2011 yılında cirosunu 6 milyar 895 milyon Euro’ya yükseltirken kârını da yüzde 9.9 oranında artırdı.

Ceva Lojistik’in 2011 yılı finansal sonuçlarını şirketin CEO’su John Pattullo açıkladı. Pattullo, 2011 yılında 5 milyar 95 milyon Euro ciro elde etmeyi hedeflediklerini, anacak yapısal değişikliklerle bu hedefin üzerine çıktıklarını söyledi.

2011 yılının Ceva için güçlü gelişmelerin yaşandığı bir yıl ğunu dile getiren Pattullo, “Senenin ilk yarısında finansal performansımızı arttırdık. Bu performansımızı yılın ikinci yarısında daha zorlu bir ekonomik ortam olmasına karşın koruduk. Bu sonuçlara gerçekleştirdiğimiz yapısal değişikliklerin sayesinde ulaştık. İleriye yönelik devam eden büyüme ve gelişimimiz için konumumuzu güçlendiriyoruz. 2011 yılını ciromuzu yüzde 1 oranında arttırarak 6 milyar 895 milyon Euro ile kapattık. Böylelikle ciro hedefimizi 1.8 milyar Euro aştık. Sonuç olarak, daha dengeli bir sektör portföyü elde ettik. Asya Pasifik, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika gibi yüksek büyüme alanlarda iş hacmimizin yüzde 40'ın üzerinde ğu tespit edilmiştir” .

Okyanus taşımacılığında önemli bir büyüme elde ettiklerinin altını çizen Pattullo, yeni kiralamalar ve konteynır taşımalarında yüzde 17 oranında artış sağladığını kaydetti. 2012 yılının Ocak – Mart döneminde ekonomik belirsizliğin sektörde etkisinin devam ettiğini de dile getiren John Pattullo, bu durgunluğun fazla devam etmeyeceğini ifade etti. Pattullo, “Öncelikli ve doğru yapılanmayla iş modelini ve pazardaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.