Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2018 17:48   Güncelleme : 22-11-2018 21:04

50 milyon akü üretti

Otomotiv yansanayi firmalarından İnci GS Yuasa’nın üretimi 50 milyon adete ulaştı. Firmanın 50 milyonuncu aküsü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen törenle üretim bandından indirildi. İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, “34 yılda 50 milyon aracın kalbine girdik. Hedefimiz 50 yılda 150 milyon aküye ulaşmak” dedi.

50 milyon akü üretti

Dünya genelinde 80’in üzerinde ülkeye akü çözümlerini sunan İnci GS Yuasa, Japon ortağı global akü üreticisi GS Yuasa’nın da katkısıyla Türkiye’de teknoloji yoluna devam ediyor. İnci Holding ve GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa, akü üretiminde 50 milyon adede ulaştı. Firmanın 50 milyonuncu aküsü, törenle üretim bandından indi.

KAPASİTE ARTTIRILACAK

İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, “Enerjiyi depolayabilmek sürdürülebilir iş modellerinin temel eşiği . 34 yıllık tecrübemizden ve bilgi birikimimizden aldığımız güçle, teknolojiyi yakından takip ediyor, dünyadaki trendleri izliyoruz. Japon ortağımızla  ülkemizde sektörün teknoloji ve hizmet lideri olarak yolumuza devam ediyoruz. Bugün de 50 milyonuncu akümüzü üretim bandından indirmenin gururunu yaşıyoruz. Tüm dünyaya ihracat yapan, ürünleriyle dünyayı dolaşan bir şirket olarak hem ülkemizin hem de Ege’nin gelişimi için çalışıyoruz. Dünyanın enerji uzmanı olarak, bugünün ve geleceğin enerji depolama teknolojilerinin geliştirilmesinde aktif rol oynamaya devam ediyoruz. 34 yılda 50 milyon akü üreterek, 50 milyon aracın kalbine girdik. Hedefimiz 50 yılda 150 milyon aküye ulaşmak” .

100 YILLIK ÜRETİL TECRÜBESİ

GS Yuasa Başkan Yardımcısı Akio Furukawa da konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İnci Holding ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık süresince yeni ürünler geliştirmek, üretim verimliliğimiz ve kalitemizi geliştirmek için çok çalıştık. Tüm başarılarımızda ğu gibi bugün de 50 milyonuncu akünün üretim bandından inmesinde İnci GS Yuasa’nın başarısına katkıda bulunan İnci Holding ve İnci GS Yuasa çalışanlarına desteği için sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunmak isterim. 100’er yıllık tarihleriyle birleşen Japon Akü ve Yuasa şirketlerinden bize miras kalan 200 yıllık bilgi birikimimizi Türkiye’deki müşterilerimizin ihtiyacını karşılamak için İnci GS Yuasa’ya aktarmaya devam edeceğiz.”