Kara
Giriş Tarihi : 15-11-2018 17:22   Güncelleme : 27-11-2018 10:03

Busbud, Türkiye'ye yatırım yaptı

Kanada merkezli seyahat bileti rezervasyon şirketlerinden Busbud, online bilet satış platformu neredennereye.com’un hisselerini satın aldı. Yeni ortaklıkla birlikte şirketin hedefi, Türkiye’deki otobüs firmalarının dünya pazarına açılmasını sağlamak olarak açıklandı.

Busbud, Türkiye'ye yatırım yaptı

Busbud şirketinin CEO’su Louis Philippe Maurice ve neredennereye.com Genel Müdürü Erol Demirtaş, düzenledikleri basın toplantısında şirketin yapısı hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Bu satın alma sonrasında neredennereye.com, Busbud’ın bir parçası haline gelerek operasyonlarına İstanbul ofisinden devam ederek Türkiye pazarına odaklanmayı sürdürecek.

DÜNYAYA AÇILDI

Busbud CEO’su Louis Philippe Maurice konu hakkında yaptığı açıklamada, “Neredennereye.com ekibi Türkiye’de dikkate değer bir büyüme hikayesine imza attı. Onları aramızda görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu büyük ve dinamik pazarda dominant bir pozisyona ulaşmalarından öğrenilecek çok şey var. Neredennereye.com’un burada oluşturduğu deneyimlerini hizmet verdiğimiz 80’e yakın ülkede kullanacağız. 20 yıldan fazla dır e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren Erol Demirtaş, tecrübeli bir lider. Onun Türkiye’deki çalışmalarımıza öncülük edeceğinden dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
 
YÜZDE 500 BÜYÜDÜ

Neredennereye.com’un talep tarafında 2014 ile 2018 arasında yaklaşık %500 ile hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğine dikkat çeken Louis Philippe Maurice, Türkiye’nin çok geniş ve dinamik bir Pazar ğunu anlattı. Louis Philippe Maurice “Türkiye’nin 80 milyon nüfuslu hızla büyüyen bir yerel pazarın yanında; İstanbul, Antalya, Ankara ve Kapadokya gibi önemli bölgelere hitap eden ve yıllık 35 milyon turist çeken güçlü bir turizm sektörü var. Bu sektörde Neredennereye.com’un bilgi ve deneyimiyle daha da güçlü bir pozisyonda olacağımıza inanıyoruz” .

BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAYACAK

Neredennereye.com Genel Müdürü Erol Demirtaş da yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Dünya şehirlerarası otobüs bileti pazarının lider oyuncusu olan Busbud’ın bir parçası haline geldik. Bu sayede kullanıcılarımıza ve sistemde yer alan otobüs firmalarına global bir platformdan faydalanma fırsatı sunduk. Bu da müşterilerimizde daha çok iz bırakacak deneyimler anlamına geliyor. Busbud özellikle güçlü yazılım altyapısıyla bir mühendislik dehası… Halen milyonlarca müşteriyi memnun edebilmek için dünya genelinde binlerce otobüs işletmecisiyle birlikte çalışıyor. Bu bizim için deneyimlerimizi dünyaya aktarmak ve Busbud’ın büyümesine katkı sağlamak için önemli bir fırsattır.”

Simgenur Gök ve Meryem Caymaz / Ulaşım Gazetesi