Kara
Giriş Tarihi : 01-03-2019 12:34   Güncelleme : 24-08-2019 10:56

Binali Yıldırım otogarı yıkacak

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kanal D'de 'Seçim Özel' programına katılarak Buket Aydın, Mehmet Soysal ve Hande Fırat'a konuştu. "Kolay İstanbul" adı altında projelerini açıklayan Binali Yıldırım, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın da yıkılacağını dile getirdi.

Binali Yıldırım otogarı yıkacak

Yap-işlet-devret modeli ile 1994 yılında hizmete alınan ve işletmeciliğini Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin yaptığı İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, 6 Mayıs 2019 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne geçiyor. AKP'nin İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'da başkan seçilmesi durumunda otogarı yıkacağını açıkladı.

KANAYAN YARA

Binali Yıldırım, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Otogarı kaldıracağız. Orası kanayan bir yara. Yıllardır sorun çözülmedi. Artık oraya giriş-çıkış zorlaştı. Ciddi anlamda şehir içi trafiğini tıkayan bir hale geldi. Orası kalkacak, yeni havaalanına yakın 2 tane, Tuzla'da da 1 tane olmak üzere 3 otogar yapılacak. Oralara da raylı sistem, toplu taşıma yaptığımız için nasıl bir havaalanına bir insan gidiyorsa otobüs terminaline de gidebilecek. Birbiriyle entegre bir sistemi gerçekleştireceğiz. Bütün bunların amacı şehir içine yolculuk harici akını, lojistik amaçlı trafiği dışarıdan şehir merkezine değil, şehrin çeperlerinde tutup oradan içeriye ihtiyaç kadar getirmek."