Kara
Giriş Tarihi : 01-03-2019 13:02   Güncelleme : 14-07-2019 13:51

Hüseyin Karabulut, otogarı cennet yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Hüseyin Karabulut, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karabulut, "Otogarı aynı zamanda bir AVM'ye çevirerek cazibe merkezi haline getireceğiz. Hem İstanbullu kardeşlerimizi hem de otogar esnafını mutlu edeceğiz" dedi.

Hüseyin Karabulut, otogarı cennet yapacak

Otobüsçülerin hissedarı olduğu Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin işlettiği İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, 6 Mayıs 2019 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne geçiyor. Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Hüseyin Karabulut, başkan seçilmesi durumunda otogarı yıkmayacaklarını, herkesin mutlu olduğu bir proje ile hizmete devam edeceklerini açıkladı.

OTOGAR GERÇEK SAHİPLERİNİN

Hüseyin Karabulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gerçekleştirmeyi düşündüğüm çalışmaların başında Büyük İstanbul Otogarı gelmektedir. Otogarı, yap-işlet-devret modeliyle yapılmış, 6 Mayıs 1994 yılında hizmete girmiştir. Sektör mensupları işletmektedir. Otogarın süresi 6 Mayıs 2019 tarihinde sona ermektedir. Seçimin hemen ardından ihalesi yapılacak. Biz ne olursa olsun, bu otogarı gerçek sahiplerinin işletmesi yönünde kararlıyız. Biz geldiğimizde hak sahiplerine otogarı vereceğiz. Belediyenin oradaki denetleyici rolünü uygulayacağız. Orası kamusal bir alandır. Belediye olarak yapılması gereken bütün hizmetleri oraya götüreceğiz ve halkımıza sunacağız. Otogarı halkımızın daha rahat edeceği bir yapıya kavuşturacağız. Nasıl ki insanlar zaman geçirmek için havalimanına bir kahve içmeye gidiyorsa, otogara da alış-veriş yapmaya gelecek. Çay içmeye gelecek. Dolayısıyla biz otogarı cennet bahçesinden bir bahçeye çevireceğiz."