Kara
Giriş Tarihi : 10-01-2020 11:44   Güncelleme : 10-01-2020 11:45

Otobüsçüler artık hayvan taşıyacak

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektöründe yeni dönem başlıyor. Daha önce otobüs içerisinde Ulaştırma Bakanlığı tarafından taşınmasına izin verilmeyen kedi, köpek ve kuş başta olmak üzere tüm evcil hayvanlar artık otobüs koltuklarında rahat rahat seyahat edebilecek. Konuyla ilgili karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Otobüsçüler artık hayvan taşıyacak

Ulaştırma Bakanlığı’nın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde değişiklik yapan yeni yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Değişiklikle artık hayvanlar otobüs içerisinde yolcular ile birlikte seyahat edebilecek. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın hayvanların otobüsün içinde taşınabileceği özel sefer de düzenlenebilecek. Bu kurala uymayan yetki belgesi sahiplerine, 2 uyarı cezası verilecek.

BAGAJDAN İÇERİYE TERFİ

Daha önceki yönetmelikte, özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi hayvanların bagaj taşımaya mahsus bölümlerde seyahatlerine izin veriliyordu. Yeni dönemde artık hayvanlar otobüs içerisinde taşınacak. Ulaştırma Bakanı Cavit Turan, "Ulaştırma Bakanlığımızın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde değişiklik yapan yeni yönetmeliği, 10 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Artık otobüslerde yeni dönem başladı" dedi.