Güncel Haber
Giriş Tarihi : 05-03-2020 22:42   Güncelleme : 10-03-2020 17:02

HKF firmalara yalan mı söyledi?

Türkiye’de ilk kez 2007 yılında düzenlenmeye başlayan Busworld Fuarı, aradan geçen yıllar içerisinde otobüs sektörünün gelişimine ışık tutmaktan ziyade kan kaybetmeye başladı. Busworld Turkey 2020 Fuarın da 3 otobüs üreticisi yer alırken, HKF’nin katılımcı 128’i aşkın yansanayi firmasına Türkiye’deki tüm otobüs üreticilerinin katıldığı yönünde söylemlerin olduğu öğrenildi.

HKF firmalara yalan mı söyledi?

Busworld Turkey 2020 Fuarı, 5 Mart’ta kapılarını açtı. Adı dünya otobüs ihtisas fuarı olan Busworld’a 128 otomotiv yan sanayi firması katıldı. Otobüs üreticilerinden ise fuara Anadolu Isuzu, Karsan ve Otokar firmaları katılım gösterdi. Oysaki Türkiye’de 2007 yılında ilki düzenlenen Busworld Fuarına, dünyanın birçok ülkesinde otobüs üretimi yapan markalar katılım gösterdi. 2020 yılında yapılan bu fuara ise Temsa, Mercedes-Benz Türk, Man, Akia, BMC, Güleryüz ve Bozankaya gibi firmalar katılmadı. 2 salon olarak planlanan fuarda 3 otobüs üreticisi aynı salonda konumlandırılırken, basın toplantılarının düzenlendiği esnada da anonsların yapılması organizasyon eksikliğini gözler önüne serdi.

BAHANELERİ VİRÜS(!)

İlk Busworld fuarının 1971 yılında Belçika Kortrijk’te düzenlenmesinden bu yana otobüs endüstrisi tarafından uluslararası bir kabul gören fuar, bugün endüstrideki en eski, en büyük ve en saygın ticaret fuarı konumunda. Türkiye’de ilk kez 2007 yılında gerçekleştirilen fuar 6 kez İstanbul’da düzenlendikten sonra 2018 yılında İzmir’e gitti. Busworld takımı, fuarın 2020 yılında İstanbul’da yapılmasına karar verdi ve fuar İstanbul’da düzenlendi. Ulaşım Gazetesi ekibi olarak fuara katılım gösteren firmalara “fuardan ne umuyorsunuz, ne buldunuz? Hayal kırıklığı yaşıyor musunuz” diye soru sorduk. Firma temsilcilerinin ise cevabı aynen şöyle; “Fuarı düzenleyen firma bize; Temsa’nın, Mercedes’in ve Man’ın katıldığını söyledi. Tüm otobüs üreticilerinin katıldığı fuarda bizde yerimizi alalım diye geldik. Kapılar açıldı, bizler ise Karsan, Isuzu ve Otokar haricinde otobüs üreticilerinin olmadığı fuarda hayal kırıklığı yaşadık. Durumu fuarı düzenleyen yetkililere aktardığımızda: Corona Virüsü nedeniyle otobüs üreticilerinin fuara katılmaktan son anda vazgeçtiği yönünde yanıt aldık. Aldatıldığımızı düşündüğümüz için bir sonraki fuara katılım göstermeyeceğiz.”