Güncel Haber
Giriş Tarihi : 06-03-2020 15:41   Güncelleme : 06-03-2020 15:41

Allison yeni ürünü 9 vitesli şanzıman

Geniş yelpazedeki tam otomatik şanzıman ve tahrik sistemleri ürün yelpazesi ile Allison Transmission, adından söz ettirmeye devam ediyor. Elektrikli hibrid sistemlerinden, yeni e-aks ürünleri, 9 vitesli şanzımanına kadar farklı ürün yelpazesini tanıtan Allison, T2100 xFETM ve T3270 xFETM tam otomatik şanzımanlarını da kullanıcılarının beğesine sundu.

Allison yeni ürünü 9 vitesli şanzıman

Allison Transmission, yakın zamanda entegre elektrikli aks çözümleri de dahil olmak üzere AxleTech’in elektrikli araç sistemleri bölümü ile elektrifikasyon, batarya ve uzaktan kontrol sistemlerinde uzman Vantage Power'ı şirketlerini devralınmasıyla ticari araçlarda elektromobilite uyarlamalarını geliştirmek için mevcut yeteneklerini genişletti.

ÇEVRECİ ÇÖZÜM

Allison Transmission Türkiye Direktörü Atak Talas; “Elektrikli otobüs pazarında 17 yıllık bir deneyime sahibiz. Edindiğimiz deneyim ve teknik bilgi birikimini geleceğe taşıyoruz. Flex EV ürünümüz, özellikle Avrupa’da başlayan ve bazı büyük şehir merkezlerinde devreye alınan sıfır emisyon bölgeleri için çok uygun biz çözüm. Bu ürünümüzle araç, ek şarj ihtiyacı olmadan sıfır emisyon bölgelerinde sadece elektrik ile çalışabiliyor, bu bölgenin dışına çıktığında ise hibrid modunda kendini şarj edebiliyor. Çok-hızlı ve merkezi olarak konumlandırılmış EV motor sistemleri, genişletilmiş menzilli elektrikli hibrid tahrik sistemleri, entegre e-akslar, sistemler ve batarya yönetimi, şanzıman entegre jeneratörleri ve aksesuarların elektrifikasyonu için güç dağıtımı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YÖN VEREN İLK VİTES

Allison 9 vitesli şanzıman, tork konvertörünün birinci viteste erken lock up yapmasını sağlayan yüksek verimli dişli tasarımı sayesinde önemli bir yakıt tasarrufu sunuyor. Ayrıca motor yeniden başlatıldığında şanzımanın direkt devreye girmesini ve aracın aynı pozisyonda tutulmasını sağlayan entegre dur-kalk sistemini kapsıyor. Allison 9 vitesli şanzıman, aynı platformda 2000 Serisi altı vitesli ticari tam otomatik şanzımanların kanıtlanmış dayanıklılığını bir üst seviyeye taşıyor. Atak Talas, konuyla ilgili olarak; “Allison’ın 7-8 metre otobüslerde halihazırda sunduğu benzersiz performansı 9 vites teknolojisi ile bir ileri seviyeye çıkarmayı ve gelişmekte olan pazarlardaki otomatikleşme trendini iyileştirilmiş verimlilik, daha yüksek yakıt ekonomisi ve kullanım kolaylığı ile daha da hızlandırmayı hedefliyor. Allison 9 vites şanzıman, OEM'lerin ve son kullanıcıların, önemli yakıt ekonomisi avantajları ve iyileştirilmiş dişli oranları ile geliştirilmiş kalkış performansı ve sera gazı düzenleme gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olarak bunu bir adım öteye taşıyacak” diye konuştu.