Güncel Haber
Giriş Tarihi : 06-03-2020 17:20   Güncelleme : 10-03-2020 17:01

Görüntülü Ekspertiz

Anadolu Sigorta’nın başlattığı uzaktan görüntülü ekspertiz uygulaması hem sigortalıya hem ekspere zaman ve hız kazandırdı. Şuana kadar 3 binin üzerinde görüşmenin gerçekleştirildiği uygulama, mesai saatleri, trafik, yoğunluk gibi engellere takılmadan istenilen zaman ve tarihte hasarın tespit edilmesine olanak sağladı.

Görüntülü Ekspertiz

Uzaktan görüntülü ekspertiz uygulaması ile hasar süreçlerini hızlandırıldı. Eksperler, Anadolu Sigorta’nın hasar portalı üzerinden riziko adresi ile ekspertiz adresinin konumlarını karşılaştırıyor. Dijital harita imkânlarını kullanarak ekspertiz adresinin bulunduğu lokasyon etrafında gezinebiliyor. Ekspertiz anında uygulama üzerinden ekspertize yönelik notlar alabiliyor. Sigortalılar ise eksper ile irtibat kurarak dosya transferi gerçekleştirebiliyor ve görüntülü görüşme anında hasar yerinin fotoğraflarını çekebiliyor. 10.000 TL’ye kadar açılan konut ve işyeri hasar dosyalarında geçerli olan uygulamayla sigortalının mesai saatleri, trafik, yoğunluk gibi engellere takılmadan istediği zaman ve tarihte hasarının tespit edilmesi sağlanıyor.

ZAMANDAN TASARRUF

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ali Kaplan, “Önceliğimiz, hasar süreçlerini dijitalleştirerek sigortalılarımızın taleplerine hızlı ve kolay şekilde cevap vermek. Konut ve işyeri hasar süreçlerinde hayata geçirdiğimiz uzaktan görüntülü ekspertiz uygulamasını, oto hasarlarını da kapsayacak şekilde genişletmiş bulunuyoruz.  Özellikle zaman yönetiminin hayati bir öneme sahip olduğu büyük şehirlerde bu tür uygulamalar herkes için büyük avantaj sağlıyor. Görüntülü ekspertiz uygulaması, sigortalılarımızın süreçleri hızla tamamlamasına imkan verirken, eksperlerin de hasar yerine gitmesine gerek kalmadan, zaman ve yoldan tasarruf etmesini, hızlı bir şekilde eksper raporu yazmasını ve böylece hasar dosyası incelemelerinin daha kısa sürelerde tamamlanmasını sağlıyor” dedi.