Güncel Haber
Giriş Tarihi : 10-03-2020 18:16   Güncelleme : 10-03-2020 18:16

Bosch, lidar pazara sundu

Otomotiv yansanayi şirketlerinden Bosch, kamera ve radara ek olarak geliştirdiği uzun menzilli lidar sensörleriyle otonom sürüşe dair tüm kullanımları kapsayan bir portföye ulaştı. Bosch’un uzun menzilli lidar sensörü, otomotiv kullanımına uygun ilk çözüm olacak.

Bosch, lidar pazara sundu

Emniyetli bir otonom sürüş gerçeğe dönüşmeden önce, kamera ve radara ek olarak üçüncü bir sensör kullanımı gereklidir. Bu nedenle Bosch, otomotiv kullanımına uygun ilk ışıklı algılama ve mesafe ölçümü sistemi olan uzun menzilli lidar sensörlerini üretime başladı. Yeni Bosch sensörü, otobanlarda ve şehir içerisinde hem uzun hem de yakın menzilleri kapsayacak.

TESTLER BAŞARILI

Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Harald Kroeger, “Sensörlerdeki boşluğu tamamlayan Bosch, otonom sürüşü uygun bir seçenek haline getiriyor. Yalnızca üç sensör birbirine paralel olarak kullanıldığında otonom sürüşte maksimum emniyet sağlanabileceği, Bosch tarafından gerçekleştirilen analizlerle teyit edildi. Bu analizlerde geliştiriciler, otoyol asistanından tam otonom şehir içi sürüşe kadar otonom sürüş işlevlerine ilişkin tüm kullanımları araştırdı. Örneğin; bir kavşakta motosiklet yüksek hızla bir otonom araca yaklaşırken, motosikletin güvenilir bir şekilde algılanmasını sağlamak için kamera ve radara ek olarak lidara ihtiyaç duyulur. Bu durumda radar, motosikletin dar siluetini ve plastik rüzgarlıklarını tespit etmekte zorlanabilir. Ayrıca, üzerine yoğun bir ışık gelmesi durumunda kamera yanılabilir. Bu nedenle, üç teknolojinin birbirini mükemmel bir şekilde tamamlaması ve her sürüş durumunda güvenilir bilgi sağlanması için radar, kamera ve lidara ihtiyaç vardır” dedi.