Kara
Giriş Tarihi : 14-03-2020 13:28   Güncelleme : 14-03-2020 13:37

Yine Otogar yapacağız diye yola düştüler

İYODER 2. Başkanı Hüseyin Karabulut, karayolu yolcu taşımacılık sektör mensuplarının, İstanbul'a 20 yıldır "otogar yapacağız" diye avutanlar yüzünden, milyonlarca lira zarara uğradığını söyledi. Karabulut, "İstanbul'da bir otogar yapılacaksa, bunu Büyükşehir Belediyesi yapmalıdır" dedi.

Yine Otogar yapacağız diye yola düştüler

İBB DEVREYE GİRMELİ

Otogarların kamusal hizmet alanları olduğuna dikkat çeken İstanbul Yazıhanecileri ve Otobüsçüler Derneği (İYODER) 2. Başkanı Hüseyin Karabulut, İBB'nin yeni yapılacak otogarlar konusunda acilen devreye girmesi gerektiğini söyledi. Karabulut, "İstanbul'un yapılan makro planlamasında hem Bayrampaşa hem Harem otogarlarının daha şehir dışına taşınması var. Yapılması planlanan otogarlar, ulaşım akslarına hakim, raylı sistemlerle de entegre edilmelidir. Ana otogarlar, cep otogarlarıyla da şehir içerisinde desteklenmelidir. Otogarlar yapılırken de firma sahipleri ile akademisyenlerin de görüşmelerine başvurulmalıdır. İstanbul'un önümüzdeki 30-40 yılını iyi hesaplayarak, bir daha revizyon içermeksizin daha kalıcı bir noktaya otogarlar yerleştirilmelidir. Bu hem Harem için hem Bayrampaşa için geçerli olmalıdır. Böylesine devasa tesisleri, 'otogar yapacağım' diye piyasaya düşenler değil, bizzat İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendisi sistem içerisine girerek otogarları yapıp, işletmelidir" dedi.

MUSTAFA YILDIRIM'A PARA KAPTIRMAYIN

Otogar yapacağız diye avutanların, belirli zamanlarda otogar yapma girişimleri sektöre çok para kaybettirdi diyen Hüseyin Karabulut, bunun nedenlerini şöyle açıkladı: "Anadolu yakasında firmaların belirli noktalarda oluşturduğu özel terminaller nedeniyle Harem Otogarı eski cazibesini yitirdi. Yap-İşlet Devret modeli ile buna bir çıkış yolu arayan sektör temsilcileri, Mustafa Yıldırım'ın başını çektiği Anadolu Ticari Yatırımlar A.Ş.'ye ciddi meblağlar yatırdı. Ayrıca şirketin tüm hisseleri de Mustafa Yıldırım'ın üzerine kayıtlıydı. Otogar yapmak için şirket adına toplanan paralar, vadeli mevduatta tutuldu. Aradan geçen 5 yılın sonunda otogar yapılamayacağını açıklayan Mustafa Yıldırım, hak sahiplerinin ana paralarını verip şirketi tasfiye ederek  etti, faiz gelirlerini ise dağıtmadı. Sektör mensupları da ana parayı kurtardıklarına sevinerek, olayın üzerine gitmeyip faiz hakkından vazgeçtiler. Faiz gelirlerinin hak sahiplerine dağıtılmasını talep eden Ahmet Karakaş ve İrfan Kalkan konuyu yargıya taşıdı. İstanbul'da bir otogar yapım ihtiyacı olsa ilk Mustafa Yıldırım'ın adını duyuyoruz. Önceki otogarları Mustafa Yıldırım mı yaptı da bunu da yapacak. Şimdi Mustafa Yıldırım tekrardan Anadolu Otogarı'nı yapmak için sahneye çıktı. Bu süreci iyi kullandığını bildiğimiz Yıldırım'a izin vermeyeceğiz."