Güncel Haber
Giriş Tarihi : 17-03-2020 15:23   Güncelleme : 18-03-2020 02:44

Paranızı alacaksınız

Sigorta uzmanı Tülay Yağdırma, trafik kazalarında yaşanan değer kayıplarının önünü geçmek amacıyla Tüm Sigorta Emeklilik ve Değer Kaybı Derneği'ni (TÜSİED) kurdu. Amaçlarının trafik kazalarında yaşanan değer kayıplarının önüne geçmek olduğunu ifade eden Yağdırma, "Bu sayede vatandaşımızın mağduriyetini önlemiş olacağız" dedi.

Paranızı alacaksınız

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre 2019 yılında 1 milyon 200 bini aşkın trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların bir kısmı ölümle sonuçlanırken, maddi ve manevi zararlar oluştu. TÜSİED kurucu Başkanı Tülay Yağdırma, bu kazalar sonrası kendilerine vekaletnameler ve temliknameler imzalatan kişilerce ikinci mağduriyet yaşatıldığını açıkladı.

81 İLDE FAALİYET

"Kaza sonrası vatandaşın hak sahibi olduğu alacakları ile birlikte tazminatlarını, sigorta şirketleri zamanında ödeme yapmadıkları gibi zaman zamanda eksik ödeme yapmaktadır" diyen Dernek Başkanı Tülay Yağdırma, "TÜSİED olarak vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyetleri hafifletmek için yola çıktık. Faaliyetlerimiz sadece büyük metropoller değil, Türkiye’nin 81 ilinde vatandaşı, değer kaybı ve sigortalanmaktan kaynaklanan haklar konusunda bilinçlendireceğiz. Bu konuda konunun uzmanları tarafından kazazedelere eğitim vererek, haklarını aramalarının yolunu açacağız. TÜSİED olarak biz bu yapıyı oluştururken bir kavga kültürü ile yola çakmadık. Bizim amacımız milli servete katkı sunmaktır. Sigorta şirketlerini ve sigortalıları korumaya yönelik çalışmalarımız olacak" dedi.

2000 DOSYA ÇÖZÜMDE

Tüm Sigorta Emeklilik ve Değer Kaybı Derneği'nin kuruluş çalışmaları sırasında yoğun mesai harcandığına dikkat çeken Başkan Tülay Yağdırma, şöyle devam etti: "İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımızın trafik kazalarını önlemeye yönelik vermiş olduğu yoğun çabalar takdire şayandır. Bu alanda ilgili birimler tarafından alınan önlemler ve eğitimlerle toplumumuzun bilinçlendirildiğini görmekteyiz. Değer kaybı denildiğinde akla ilk gelen güven kapısı TÜSİED olacaktır. Çünkü TÜSİED hızlı çözüm üreten ve profesyonel bir ekiple yola çıkmış bir sivil toplum kuruluşudur. Dostlarımızın güveni ile de her geçen gün büyüyecektir. Mağduriyetleri ortadan kaldırmak için birlikte çalışacağız. Ocak ayı itibariyle derneğimizi kurduk ve kısa sürede iki bine yakın trafik kaza dosyası tarafımıza ulaştı. Bununla ilgili de vatandaşlarımızın hakkını korumak adına ilgili çalışmaları konunun uzmanları ile birlikte başlatmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız, karıştıkları trafik kazalarında araçlarını sigorta şirketleri vasıtasıyla tamir ettiriyor lakin kaza sonrası araçları değer kaybediyor. Satarken araçlarını daha düşük fiyatlara satmak zorunda kalıyor. İşte bizde bu noktada vatandaşımızın mağduriyetini gideriyoruz."