Güncel Haber
Giriş Tarihi : 05-05-2020 21:08   Güncelleme : 05-05-2020 21:08

Tek düşüncemiz para

Google arama trendlerine göre, korona virüsten dolayı evde kaldığımız günlerde Türkiye’de ihtiyaç kredisi, kredi başvurusu ve enflasyon aramaları yükselişe geçti. İngiltere’de ücretsiz kurslar, Polonya’da sosyal güvenlik muafiyeti, İsveç’te işsizlik yardım ödeneği sık aranan kelimeler arasında yer aldı.

Tek düşüncemiz para

Tüketicilerin ihtiyaçlarındaki dönüşümü gözler önüne seren Google arama trendleri raporu yayımlandı. Rapor, COVID-19 günlerinde yapılan aramaların yiyeceğe ve diğer temel ihtiyaçlara erişimden finansal yardım ve online eğitim gibi uzun vadeli ihtiyaçlara yöneldiğini gösteriyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ ARADIK

Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye’de bankalar temel ihtiyaç desteği kredisi kampanyaları başlattı. Karantina döneminde maddi sıkıntı yaşamak istemeyen insanlar, krediler hakkında detaylı bilgi almaya yöneldi. Google arama trendlerine göre Türkiye’de ihtiyaç kredisi, kredi başvurusu ve enflasyon aramaları yükselişe geçti. Güney Afrika’da bankacılık uygulamaları ile satın alma işlemini merak edenler yoğun olarak nasıl ödeme araştırması yaparken İngiltere’de en çok dijital bankacılık ile ilgili arama yapıldı.