Güncel Haber
Giriş Tarihi : 05-05-2020 22:23   Güncelleme : 05-05-2020 22:23

Michelin’in imzası doğaya!

Çevre dostu Michelin, ömrünü tamamlamış lastikleri geri dönüştürmek amacıyla Enviro ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği ile birlikte artık aşınmış ve ömrünü tamamlamış lastikler, geri dönüştürülerek, yeni materyallerin üretilmesinde kullanılacak.

Michelin’in imzası doğaya!

Lastik üreticisi Michelin, sürdürülebilir bir dünya için yeni bir iş birliğine gitti. Kullanım ömrünün sonuna gelen lastikleri geri dönüştürmek amacıyla Michelin, İsveçli start-up şirketi Enviro ile iş birliği yaptı. Şirket, Enviro ile birlikte yenilikçi bir piroliz teknolojisi geliştirecek ve bu teknolojinin geniş ölçekte endüstriyelleşmesini sağlayacak.

DOĞAYA KATKI

Her yıl yaklaşık 1 milyar lastiğin kullanım ömrünün sona erdiği dünyada geri dönüşüm hem sektör hem de müşteriler için büyük önem taşıyor. Michelin ve Enviro birlikte geliştirecekleri piroliz teknolojisi sayesinde, ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüştürülmesini sağlayarak doğaya büyük bir katkıda bulunacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Bu ortaklığın Michelin’in tam sürdürülebilirlik vizyonuyla mükemmel bir biçimde uyuştuğunu ifade eden Michelin Yüksek Teknoloji Yöneticisi Sonia Artinian-Fredou, “2017 yılında geri dönüştürülmüş lastiklerden yüksek teknoloji ürünü mikro tozlar elde etme alanında uzman olan Lehigh Technologies şirketinin satın alınmasının ardından kurulan bu ortaklık Michelin'in geri dönüşüme ve sürdürülebilir hareketliliğe ilişkin uzun vadeli taahhüdünün bir diğer kanıtı niteliğinde” dedi.