Güncel Haber
Giriş Tarihi : 05-05-2020 22:30   Güncelleme : 05-05-2020 22:30

Kahramanlar iş başında

Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Petronas, sahip olduğu distribütör ağıyla ürün yelpazesini Türkiye’nin birçok noktasına ulaştırdı. Yurt genelindeki 23 distribütörde toplam 180 kişilik çalışan kadrosunun 30’a yakınını ise kadınlar oluşturuyor.

Kahramanlar iş başında

Madeni yağ pazarındaki çalışmalarına 1912 yılında başlayan ve Türkiye’deki faaliyetlerini ise 27 yıldır sürdüren Petronas, otomotiv ve endüstriyel alanlardaki ürünlerini, iş ortaklarından aldığı destek ile servislerle buluşturuyor. Petronas’ın sektörde elde ettiği konumda imzası bulunan distribütör ağı ise madeni yağ pazarında çalışan gizli kahramanlarıyla adından söz ettiriyor. Petronas’ın İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde faaliyet gösteren distribütörü Model Otomotiv’in Satış Temsilcisi Meryem Sarsal da bu gizli kahramanlar arasında yer alıyor.

ÖZGÜVEN ŞART

“Otomotiv grubu madeni yağ pazarında; diyalog, samimiyet ve özgüven şart” diyen Model Otomotiv Satış Temsilcisi Meryem Sarsal, “Otomobil, traktör, tarım, tesviyeciler, iş makineleri, beton firmaları ve toptan yağ satan firmalarla görüşüyorum. Osmaniye, Mersin gibi çevre illere de gidiyorum. Sanayi içerisinde çalışmamdan kaynaklı randevu almadan uğradığım servis sayısı bir hayli fazla. Kadın olmanın zor yanları var tabi ki. Ama işini güzel yaptıktan, özgüven sahibi olduktan, samimiyetini ve bilgi birikimini hissettirdikten sonra her şey rayına oturuyor” ifadesini kullandı.

ROL MODEL OLDULAR

Petronas Türkiye Genel Müdürü Burak Işıldak ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Ürünümüzün birçok noktaya erişmesinde iş ortaklarımızın önemli bir payı var. Onların desteğiyle; sanayi sitelerindeki değişim ve satış noktaları gibi alt başlıklardaki hedef kanallarımıza ulaşıyoruz. Bu destekte sahada bulunan kadın çalışanlarımızın da emekleri var. Petronas Türkiye’nin 30 kişiden oluşan kadrosunda 7, distribütörlerimizden sayıları 180’i bulan personeli arasında ise 30’a yakın sayıda kadın çalışan bulunuyor. Meryem Sarsal gibi arkadaşlarımız çalışmalarıyla adeta tüm kadınlar için rol model oluyorlar.”