Güncel Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2020 18:11   Güncelleme : 18-05-2020 18:11

Alışkanlıklar değişiyor!

Araç kiralama şirketlerinden Garenta’nın Genel Müdürü Emre Ayyıldız, Covid-19 salgını dönemindeki sektörel gelişmeleri değerlendirdi. Ayyıldız, ulaşım ihtiyacının geleceğiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Alışkanlıklar değişiyor!

Emre Ayyıldız, salgın döneminde MOOV by Garenta’nın ulaşım modellerinin tamamına çok iyi bir alternatif oluşturduklarını söyledi. Ayyıldız, Mayıs ayı itibarı ile Covid-19 öncesi dönemi yakaladıklarını, hatta hizmet vermeye başladıkları günden bu yana en yüksek hafta içi cirosunu 11 Mayıs Pazartesi günü elde ettiklerini açıkladı.

TALEP DAHA DA ARTACAK

Araç paylaşımı modellerinin bu dönemde önemli bir ulaşım ihtiyacını giderdiğini belirten Ayyıldız, “Sektöründe yüzde 85 pazar payıyla lider konumda bulunan MOOV by Garenta hizmetimizle salgın döneminde önemli bir sorumluluğu üstlendik. Toplu taşıma veya taksi kullanmak istemeyenler MOOV by Garenta’yı tercih etti” şeklinde konuştu. Paylaşımlı araçların hızlı, basit ve pratik bir şekilde ulaşım ihtiyacını karşıladığını belirten Emre Ayyıldız, “Tüm süreç dijital olarak işlediği için paraya bile temas etmiyorsunuz ve aynı zamanda kendinizi izole ediyorsunuz. Mayıs başı itibarı ile kiralama sayılarına baktığımızda, sokağa çıkma yasağı olan günler dikkate alınmadığında kiralama oranının arttığını söyleyebiliriz. Covid-19 salgını, ulaşım tercihlerinde paylaşımlı araçların önemini gösterdi. Salgın sonrasındaki yeni normal dönemle birlikte paylaşımlı araçlara olan bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum” dedi.