Kara
Giriş Tarihi : 18-05-2020 19:26   Güncelleme : 18-05-2020 19:26

Şimdi otogar oldu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmiş yıllardaki metruk haliyle vatandaşların korkulu rüyası haline gelen Büyük İstanbul Otogarı’ndaki yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. “Biz, unutulmuş olan İstanbul Otogarı’nı, bir anda hem taşımacılık sektörüne hizmet eden hem de şehirle bütünleşen sosyal bir alan haline getirmiş olacağız" diyen İmamoğlu, "Yani 400 bin metrekare kaybolmuş bir alanı, İstanbul’a tekrar hediye etmenin keyfini yaşıyoruz” dedi.

Şimdi otogar oldu

Otogar Genel Müdürü Fahrettin Beşli'den çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu; istasyon binası, kuleler, peronlar, tamir bakım merkezi, Hamidiye Caddesi ve lojistik alanlarını dolaşarak, çalışmaları yerinde denetledi. İşçileri selamlayan İmamoğlu, inceleme gezisini, yıllar içinde izbe ve metruk haliyle İstanbulluların korkulu rüyası haline gelen otogarın, yenilenmiş lojistik alanında yaptığı kısa açıklamayla değerlendirdi.

KİM KULLANIYOR?

Şu an oldukça iyi bir noktaya gelindiğini belirten İmamoğlu, “Arkadaşlar, birçok fiziki işi, özellikle asfalt, boyama ve ulaşımla ilgili birtakım hizmetlerimizi bayrama kadar yetiştirecekler. Ne yazık ki, geçmişte kimin kullandığı bile belli olmayan ve farklı amaçlarla kullanılan alanların tamamen yıkılıp ortadan kaldırılması; hem şehir adına böyle bir yerin kurtarılması hem de çevresini olumlu etkilemesi anlamına geliyor. Alt katlardan metro hattı geçiyor. Dolayısıyla, bu istasyona giriş ve çıkışlarda, çok çağdaş ortamlar oluşturuyoruz” diye konuştu.

“BAKARSAN BAĞ OLUR”

Otogar çevresindeki ilçelerde ciddi bir nüfus bulunduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Vatandaşların, kültür-sanat ve bir kısım etkinlik noktasında kullanacakları meydan ve birtakım unsurlarla devreye girmiş olacak” diyerek açıklamasını şöyle tamamladı: “Aslında biz, unutulmuş olan İstanbul Otogarı’nı bir anda hem taşımacılık sektörüne hizmet eden hem de şehirle bütünleşen sosyal bir alan haline getirmiş olacağız. Aslında, ‘Bakmazsan ne olur, bakarsan ne olur’u çok güzel bir örnek bir yer. Bakarsan bağ olur misali, 15-20 yıldır gösterilmeyen ilgi, bir yılda gösterildiğinde nasıl bir değişimin olduğunu görmüş olduk. Mutlu oldum. Tabii buradaki esnafın mutluluğunu biliyorum. Salgın ve sokağa çıkma yasağından dolayı esnaf kapalı. Ama tamamen bittiğinde buraya yine geleceğiz ve bu mutluluğu paylaşacağız. Şu an çok kimlikli bir alanı hediye etmenin keyfini yaşıyorum. Emeği geçen bütün yol arkadaşlarımıza, müttehitlerimize, çalışma arkadaşlarımıza emekçilere yürekten teşekkür ediyorum. Allah tamamını erdirsin; az kaldı.”