Güncel Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2020 20:10   Güncelleme : 18-05-2020 20:10

Karşılıksız çeklere son

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomik risklere karşı işletmelere rahat nefes aldıracak tedbirleri bir bir almaya devam ediyor. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Purtuloğlu, “Ticari Alacak Sigortası, nakit akışınızı korumak için alacaklarınızı garanti altına alan bir sistemdir” dedi.

Karşılıksız çeklere son

ASKON Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Purtuloğlu, Dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınının küresel ekonomide yaratacağı en önemli risklerin başında, ticari alacakların ödenememesi geldiğini söyledi. Başkan Yardımcısı Purtuloğlu, Türkiye’de bu riskin özellikle ekonominin bel kemiği olarak görülen KOBİ’ler için önemli bir endişe kaynağı durumunda bulunduğunun altını çizdi. Purtuloğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı”nın “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketine ek olarak aldığı, KOBİ’lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortasına ilişkin yeni kararın, bu dönemde ticari alacaklarından endişe eden işletmeleri rahatlatacağını söyledi.

DEVLET DESTEKLİ

“Tüm KOBİ’ler, ödenmeme riskine karşı ticari alacaklarını sigortalama imkânına kavuştu” diyen ASKON Teşkilat Başkan Yardımcısı İsmail Purtuloğlu, şöyle konuştu: “Bakanlığın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, 25 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, 125 milyon TL’ye kadar olan KOBİ’ler kapsam dahilindedir. Alacak sigortası, tacir sıfatı taşımayan gerçek kişilere yapılan satışlara teminat sağlamayacak. Küçük ve orta ölçekli işletmelere, finansal risk yönetimi açısından büyük bir güvence olacak, KOBİ’lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası sistemine, devletin verdiği desteğin yanı sıra Türk Reasürans AŞ liderliğinde bu alandaki yerli ve uluslararası şirketler de reasürans desteği sağladı.”

KAYIPLARI TAZMİN EDECEK

İsmail Purtuloğlu, “Ticari Alacak Sigortası, nakit akışınızı korumak için alacaklarınızı garanti altına alan bir sistemdir. Küresel istihbarat ağımız, müşterilerinizin finansal durumunu takip ederek güvenle ticaret yapmanız için sizi güncel olarak bilgilendirir. Ticari bir alacağın ödenmemesine bağlı olarak ortaya çıkabilecek kayıpları tazmin eden alacak sigortasının nihai amacı sizi büyük ölçekli kayıplara karşı korumaktır. Müşterilerinizin iflas veya temerrüde düşmesi durumunda ise tazminat ödemesi yapılır” dedi.