Kara
Giriş Tarihi : 19-05-2020 01:54   Güncelleme : 19-05-2020 01:54

Birlikteliğin başarısı

Büyük İstanbul Otogarı’nda hak sahibi olan 168 yazıhane işletmecisi, ortak hareket ederek sorunları bir bir aşıyor. 168 Platform Sözcüsü Erdem Yücel, “Bir olup, birlikte hareket ettiğimiz günden beri başaramadığımız hiçbir konu yok. 3 Aylık kira muafiyeti de bunlardan bir tanesidir” dedi.

Birlikteliğin başarısı

Korona Virüs tedbirleri kapsamında İstanbul’un da aralarında bulunduğu 31 il karantinaya alındı ve otobüs seferleri durduruldu. İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunuyor. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini içerecek şekilde "şehirlerarası seyahat izin belgesi" düzenleniyor.

ORTAK HAREKET

168 Platform Sözcüsü Erdem Yücel, “Otobüs seferlerinin yüzde 50 kapasitesi ile yapılması sektörümüzü ciddi anlamda ekonomik sıkıntıya sokmuştur. Otogar da otobüs çıkışlarının durdurulmasıyla da maddi kayıplar yaşanmaya başladı. Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Ethem Pişkin ve Otogar Müdürü Fahrettin Beşli ile yapmış olduğumuz görüşmede yaşadığımız sıkıntıları bir bir dile getirdik ve kira alınmaması noktasında talepte bulunuldu. Aynı talebimizi Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda da gündem konusu yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’da sesimizi duydu ve 3 ay kira muafiyeti ile otobüs çıkış ücretlerinin salgın döneminde alınmaması yönünde bir karar verdi. Aylık gider katılım payı olan 875 TL ödenecek, kira ve otobüs kapı çıkış ücretleri ödenmeyecektir. Bu karar sektör mensuplarımıza bir can suyu niteliğindedir. Birlikte olup, ortak hareket ettiğimiz müddetçe de üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. Önemli olan birlikteliğimizin daim olmasıdır. Bu başarı, hepimizin başarısınıdır” dedi.

OTOGAR CANLANACAK

Tüm otobüslerin Büyük İstanbul Otogarı’ndan sefere çıkması gerektiğinin altını çizen 168 Platform Sözcüsü Erdem Yücel, şöyle devam etti: “Değişik yerlerdeki terminaller sektörümüze yük olmaktadır. İstanbul’un tek otogarı var ve oda burasıdır. Aksaray Otogarı, buraya getirilmeli ve yazıhaneci esnafımızın iş hacimleri arttırılmalıdır. Şehiriçi ücretsiz servislerin kaldırılması yönünde ortak bir çalışmamız oldu ve bu konuda da çözüme ulaşmak için elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız ve şube sayılarını da bu sayede azaltabiliriz. Bu olağan üstü süreci, başka türlü aşamayız. Bu günleri sektörün lehine çevirmeliyiz. Otogar da olan bütün sorunlar için platform yeterlidir. Diğer sivil toplum kuruluşları ancak platforma destek için var. Biz, bir ve beraber olunca aşamayacağımız hiç bir şey yoktur. Bütün sorunların çözümü, birliğimizde saklıdır. Tüm sektörümüzün Ramazan Bayramını kutlar, sağlık sıhhat ve afiyetler dilerim.”