Kara
Giriş Tarihi : 27-07-2020 14:47   Güncelleme : 27-07-2020 14:47

Otobüsçü virüse yenik düştü!

Tün dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs, Türkiye'de otobüsçülük sektörünü bitirme getirdi. Korona Virüs tedbirleri kapsamında alınan seyahat kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte firmalar, Bakanlıkların belirlediği kurallar çerçevesinde sefer düzenlemeye başladı.

Otobüsçü virüse yenik düştü!

Havayolu firmalarına uçak içinde sosyal mesafe kuralı uygulanmaz iken, şehirlerarası otobüs firmalarında iş sıkı tutulmaya başladı. Vatandaş ise virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırmak için çareyi araç kiralama buldu. Otobüs firma temsilcileri ise bayram arifesinde istenilen ölçüde yolcu taşıyamadıklarından yakındı.

PASTA BÜYÜYOR

Korona Virüs salgınıyla birlikte araç kiralama şirketleri uçak ve otobüsün alternatifi oldu. Ulaşım ihtiyaçlarına hızlı yanıt vermek için şehir içi ofis yatırımları gerçekleştiren Enterprise, İstanbul’daki yeni şehir ofisini Astoria AVM’de açtı. Geçtiğimiz aylarda Bodrum ve Antalya’da şehir ofisleri açan Enterprise, böylece salgın sonrasında 3 yeni ofis açmış oldu. Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Dış turizmin yavaşlaması ve havaalanları trafiğinin azalması bizleri şehir içi ofis yatırımlarına yönlendirdi. Yeni şehir ofisimizin ardından İstanbul, Ankara ve İzmir’de yeni şehir ofisleri açacağız. Yıl sonuna kadar ise şehir ofisi sayımızı 40’a çıkarmak istiyoruz” dedi. Özarslan Tangün ayrıca, bayram öncesi ve bayram döneminde araç kiralamaya olan talebin arttığını da sözlerine ekledi.

TALEP YENİDEN ARTTI

Seyahat kısıtlamalarının kalkmasının ardından yoğun taleple karşılaştıklarını hatırlatan Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, bu talebin devam eden günlerde biraz daha yavaşladığını ancak bayram döneminde yeniden arttığını dile getirdi. Özarslan Tangün, “Bayram öncesinde ve bayram döneminde araç kiralamaya olan talep yeniden arttı, bizde buna göre hazırlıklarımızı yaptık. Ulaşımda önemli bir alternatif olmamız bizlere aynı zamanda ciddi sorumluluklar da getirdi. İnsanlar yalnızca tatil amaçlı değil virüsten korunma amaçlı da kiralamaya yöneldi. Bu bilinçle, virüsün yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak adına tüm araçlarımızı teslim etmeden önce ve teslim aldıktan sonra detaylı şekilde dezenfekte ediyoruz. Aynı zamanda, gerçekleştirdiğimiz ofis ve araç yatırımlarıyla insanların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Salgın döneminde hız kesmeden araç almaya devam ettik. Bayram öncesinde de filomuza yeni araçlar alarak sorunsuz hizmet vermeyi sürdüreceğiz” dedi.