Kara
Giriş Tarihi : 14-08-2020 13:04   Güncelleme : 14-08-2020 13:04

Lojistikte şartlar eşitleniyor

Türk nakliyecisi Avrupa'da otoyol ve trafik cezaları ile yıldırılmaya çalışılırken, yabancı plakalı araçlar Türkiye'de her türlü kural ihlali yapıyor ve ceza ödemeden ülkeyi terk ediyordu. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı harekete geçti ve artık yabancı plakalı araçlar otoyol ücreti ve trafik cezalarını ödemeden ülkeyi terk edemeyecek.

Lojistikte şartlar eşitleniyor

Ülkeyi terk etmek üzere sınır kapılarına gelen yabancı plakalı araçlara ilişkin, sistemde tahsil edilmemiş trafik idari para cezası görünmesi halinde, araçların trafik idari para cezası ödenmeden ülkeyi terk etmesine Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca izin verilmeyecek.

KAPIDA ÖDEME KOLAYLIĞI

Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, İpsala Sınır Kapısı'nı ziyaret ederek denetimlerde bulundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gümüş, "Yabancı plakalı araçlar karayollarımızdan ücret ödemeden geçtikleri gibi trafik cezalarını da ödemiyordu. Yapmış olduğumuz düzenlemeler ile bunun önüne geçtik. Artık yabancı plakalı araçlar karayollarımızdan ücretsiz veya trafik cezası ödemeden geçemeyecekler. Tahsilat, peronlara konulan pos cihazları vasıtasıyla kolay ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Otoyol ücreti veya trafik cezası bulunan yabancı plakalı araçların tahsilatı yapılmadan, ülkeden çıkışına kesinlikle izin vermiyoruz" ifadesini kullandı.