Güncel Haber
Giriş Tarihi : 10-09-2020 15:35   Güncelleme : 10-09-2020 15:35

250 milyon dolarlık KOBİ'lere destek

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, "Dünya Bankası'ndan sağlanan 250 milyon dolarlık krediyle ekonominin bel kemiği olan KOBİ'lerimizi destekleyeceğiz" dedi.

250 milyon dolarlık KOBİ'lere destek

Korona Virüsü salgını nedeniyle firmalar, ekonomik kriz yaşamaya devam ediyor. Hükümet, firmaların finansal krizlerini çözmek için bir dizi önlemler alırken, müjdeli haber Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan geldi. Banka, KOBİ'lerin finansal sıkıntısını çözmek için 250 milyon dolarlık kredi desteği verecek.

ZORUNLU SÜREÇ

Öztop, "Dünya Bankası'ndan sağlanan 250 milyon dolarlık bu krediyle ekonomimizin bel kemiği olan KOBİ’lerimizi destekleyeceğiz. 250’den daha az çalışanı olan KOBİ’lerimiz bu krediden faydalanabilecek. Amacımız bu zorlu dönemde KOBİ’lerin en çok ihtiyaç duydukları işletme ve yatırım finansmanına erişimlerine imkan sağlayarak onların toparlanmalarına destek olmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

İŞLEYİŞ NASIL?

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: "Başvurular için herhangi bir sektör ayrımı bulunmamakla birlikte; salgından büyük ölçüde etkilenen, 2020 yılının ikinci çeyreğinde 2019'un 2. çeyreğine göre brüt satışlarda en az yüzde 20 düşüş yaşayan; kadınların yönetimde veya ağırlıklı olduğu KOBİ'ler ile genç işletmeler ve daha az gelişmiş bölgelerdeki KOBİ'lere öncelik verilecek. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından KOBİ'lere sağlanacak bu krediden yararlanmak isteyen işletmeler, açıklanacak ticari bankalar, finansal kiralama ve faktoring kuruluşları vasıtasıyla başvurularını gerçekleştirebilecek."