Kara
Giriş Tarihi : 05-10-2020 19:26   Güncelleme : 05-10-2020 19:26

Otobüsçü kış sınavında

Türkiye’de Korona virüs salgınının ekonomik boyutları her geçen gün daha çok hissedilmeye devam ediyor. Salgından en fazla etkilenen sektörlerin başında ise karayolu yolcu taşımacılık sektörü geliyor. Siirt Otobüsçüler Derneği Başkanı Mehdi Dalgalı, “Bu kış çetin geçecek. Yazın gelişini bir çok kişi göremeyecek” dedi.

Otobüsçü kış sınavında

PLAN YAPAMIYORUZ

Siirt Otobüsçüler Derneği Başkanı Mehdi Dalgalı, “Otobüsçü kış mevsimi geldiğinde iş yapamazdı ve tabiri caizse ipek böceği misali kendini kozasına kapanara yazın gelişini beklerdi. Şimdi bir yaz dönemini de kazançsız kapatarak kışa giriyoruz. Sektör temsilcileri olarak bizler önümüzdeki yaza nasıl çıkacağımızı bilmiyoruz. Çıksak bile önümüzdeki yazın bize neler getireceğini kestiremiyoruz. Bu elbette global bir sorun, bütün dünya 2021 yılının yazında neler yaşayacağımızı merak ediyor ve planlama yapamıyor. Biz de aynı durumdayız yani geleceğe yönelik planlar yapamıyoruz” diye konuştu.

KUYUMUZU KAZMAYIN

Siirt Otogarı’nda fiyatta rekabetin olmadığını dile getiren Dalgalı, şöyle konuştu; “Bizim otogarımızda yok ama bu yıl Batman ve Diyarbakır’da fiyatta rekabet vardı. Onu da önlemek için bölge dernek başkanlarımızla irtibata geçtik. Bir araya geldik ve rekabeti sonlandırmak için tarafları aynı masa etrafında topladık. Zaten mevzu iletişimsizliktir. İki taraf da oturup mantıklı bir şekilde konuşunca aynı sektörden ekmek yediğimizi, aynı gemide olduğumuzu ve haksız rekabetin bizlere zarar verdiğini fark ediyor. Bu farkındalıkla birlikte de fiyatta rekabet yapmayı bırakıyorlar. Çünkü artık herkes biliyor ki bilet fiyatlarında rekabet ederek kendi kuyumuzu kazmış oluyoruz.”