Güncel Haber
Giriş Tarihi : 23-10-2020 19:59   Güncelleme : 23-10-2020 19:59

Bakıma dikkat

Mobil Oil Türk A.Ş. hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber soğuk kış aylarına girilmeden önce sürücülerin alması gereken bakım önlemlerini sıraladı. Motor yağı, silecek, lastik, far ve antifrizin kış döneminden önce kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Bakıma dikkat

Zorlu kış şartları eski veya yeni model birçok otomobil için önemli riskler barındırıyor. Yapılan araştırmalara göre, sürücüler kış aylarında daha çok arıza yaşıyor ve servise gitme olasılığı diğer mevsimlere göre ciddi oranda artıyor. Özellikle, kaygan veya buzlu yol şartlarında oluşan kazalar ile tuz veya toz gibi etkenler nedeniyle oluşan korozyon, servislerin kış aylarını yoğun geçirmesine neden oluyor.

KOTROL İLE GÜVENDE KAL

İşte kış aylarına girilmeden önce sürücülerin dikkat etmesi gereken bakım önerileri: Kış aylarına hazır olmanın ilk koşulu kış lastiklerinden geçiyor. Radyatörlerdeki suyun donmasını önleyen antifriz sıvısı mutlaka kontrol edilmeli. Kış ayında sileceklerin kontrolü ve gerekirse değişimi önem arz ediyor. Silecek suyu da kış aylarında yola çıkmadan kontrol edilmesi gereken bir diğer önemli etken. Kış aylarında farlar da daha sık kullanılan otomobil parçaları arasına giriyor. Salıncak, alt rotil gibi temel süspansiyon elemanlarının, özellikle tuzdan kaynaklanan kirlenme nedeniyle düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor. Yorgun filtreler değiştirilmelidir. Düşük voltajlı akü yolda bırakabilir. Motor yağında güven ve kalitenin önemi her zaman öne çıkar.