Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2020 20:25   Güncelleme : 07-11-2020 20:25

Naturelgaz tamam

Global Yatırım Holding iştiraki ve Türkiye taşımalı doğal gaz pazarının önde gelen oyuncularından Naturelgaz, SOCAR Türkiye’nin LNG ve CNG dağıtım operasyonlarını devralma sürecini tamamladı. Naturelgaz, devralma bedeli olarak 32 milyon 411 bin 12 lira ödedi.

Naturelgaz tamam

Gerçekleştirilen Naturelgaz Yönetim Kurulu Toplantısı’nda daha güçlü mali tablolar ile daha güçlü bir halka arz için SPK’ya yapılmış olan halka arz başvurusunun geri çekilmesine karar verildi. Halka arz başvurusunun 31.12.2020 mali tabloları ile tekrar yapılması ve/veya halka arz sürecinde gelen stratejik ortaklık teklifleri dahil stratejik opsiyonlar yeniden değerlendirilecek.

HİSSE DEVRİ YAPILDI

Socar Turkey LNG’nin devrine ilişkin olarak Naturelgaz ile Socar Türkiye arasında hisse satın alım sözleşmesi 6 Şubat’ta imzalanmıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) hisse devrine ilişkin yapılan başvurunun ardından doğal gaz piyasasında lisans sahibi bir şirketin, kendi faaliyet alanında faaliyet gösteren diğer bir şirkete iştirak etmesinin Doğal Gaz Piyasası Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesi ile birleşmeye onay vermemişti. Bunun üstüne Hisse Satın Alma Sözleşmesi'nde alıcı taraf Global Yatırım Holding’in’ın bağlı ortaklığı Naturel Doğal Gaz Yatırımları A.Ş olarak yeniden düzenlendi. Düzenleme sonrası tüm resmi izinlerin alınmasının ardından hisse devri gerçekleştirildi.