Güncel Haber
Giriş Tarihi : 08-11-2020 20:28   Güncelleme : 08-11-2020 20:28

Kış lastiği mi Dört mevsim mi

Kış mevsimi hızla yaklaşırken hem mevzuata uymak hem daha zorlu sürüş koşullarına hazırlıklı olmak için doğru lastiği seçmek önem kazanıyor. Yıl boyu kullanılabilecek dört mevsim lastikleri mi seçmeli yoksa hepsini kış lastikleriyle mi değiştirmeli?

Kış lastiği mi Dört mevsim mi

Dört mevsim lastiklerin pek çok koşulda işe yaradığı düşünüldüğünde her sürücü hakkında genel bir tablo oluşturan bu faktörlerin tümü satınalma kararını etkileyebiliyor. Öte yandan bu iki lastik türünün ortak bir noktası bulunuyor; her lastiğin yanağında taşıması gereken “M+S” veya 3PMSF işareti, tipini göstermenin yanı sıra sürücülerin ceza almalarını önlüyor ve kış koşullarında bile güvenliği garanti ediyor.

ÇOK YOLA KIŞ LASTİĞİ

İster iş ister keyif amaçlı olsun kışın çok yol yapılıyor veya her türlü kış koşulunda maksimum performans gerekiyorsa seçim kesinlikle kış lastikleri olmalıdır. Sonbahar ve kış mevsiminde hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği durumlarda yaz lastikleri artık en iyi sonucu vermiyor ve dolayısıyla daha fazla performans bekleyen sürücüler için kış lastikleri daha iyi bir seçenek oluyor. Kış lastikleri, hava sıcaklığı 0’ın altına düşse dahi güçlü performans sergileyen daha yumuşak hamuru sayesinde kavramanın az olduğu zeminlerde bile optimal yol tutuşu, çekiş ve frenlemeyi garanti ediyor; bunların hepsi emniyeti ve konforu artırıyor. Kış hamurlarının kimyasal özellikleri, fren mesafelerinin hem ıslak (%15'e varan oranda) hem karlı zeminde yaz lastiğine kıyasla %50'ye kadar kısalmasını sağlıyor.