Otomotiv
Giriş Tarihi : 21-11-2020 16:22   Güncelleme : 21-11-2020 16:22

Yılın kamyonu Iveco

Iveco S-Way NP 460’ın LNG’li versiyonu çekici kategorisinde 2021 Yılının Sürdürülebilir Kamyonu Ödülünü kazandı. Bu yıl 5’incisi sunulan ödül, İtalyan dergisi Vado e Torno tarafından veriliyor.

Yılın kamyonu Iveco

Ağır ticari araç üreticilerinden Iveco, doğalgazdaki kapsamlı deneyimiyle Avrupa pazarında referans gösterilen ve 35 binden fazla satışa ulaşan bir marka oldu. Şirket aynı zamanda sektöre dâhil oldukça farklı paydaşlar arasında teknolojiyi yaymada bir katalizör görevi üstlendi. Bu da İtalya’da 80 istasyonluk bir LNG ağı oluşmasını sağladı.

TESCİLLİ BAŞARI

Iveco Marka Başkanı Thomas Hilse, “Uzun mesafe taşımacılıkta hayati bir role sahip olduğunu düşündüğümüz doğalgaz ile ilgili görüşlerimizi tescil eden bu önemli ödülden dolayı oldukça gururluyuz. Bu, hâlihazırda mevcut olan tek çözüm. Sıfır salınım yolunda bir başlangıç noktası ve Iveco S-Way bu yolun gerçekleşmekte olduğunun kanıtıdır. Sessiz çalışması ve uzun menzili ile finansal ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir çözüm sunmakta. Ek olarak sürücülere de kulak verdik ve sürücü kabinini evden uzakta ama kendilerini evde gibi hissedecekleri biçimde tasarladık. LNG dağıtım altyapısı, hızla gelişiyor ve hâlihazırda Avrupa’nın ana taşımacılık koridorlarını kapsayan bir ağ halini aldı” dedi.