Güncel Haber
Giriş Tarihi : 23-11-2020 20:43   Güncelleme : 23-11-2020 20:43

AKP’li Ilıcalı, CHP’li İmamoğlu’na ışık yaktı

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Valiliği Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanlığı görevinden alındı. Korona Virüs salgını ile gündem yakalamaya çalışan 22 ve 26’ıncı dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İETT yöneticileri ile görüştü. Projelerini İETT’ye sunan Prof. Dr. Ilıcalı, “Toplu taşıma yolunun riski azaltacağını” savundu.

AKP’li Ilıcalı, CHP’li İmamoğlu’na ışık yaktı

İstanbul Valiliği ile yollarını ayıran AK Partili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İETT yetkilileri ile ulaşım sorununa çözüm için aynı masaya oturdu. Ilıcalı, kademeli mesainin İstanbul’un toplu taşımadaki Korona Virüs salgın riskini artıran kalabalık sorununa yeterince çözüm olmadığını ifade etti. Konuyla ilgili İETT yöneticilerine projelerini sunan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın, projenin sağlıklı bir şekilde hayata geçmesi adına kurum bünyesinde aktif görevde bulunmayı istediğini ima ettiği iddia edildi.

YOLLAR AYRILMALI!

AK Partili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Bir hafta içinde sabah pik saatinde 392 bin olan yolcu sayısı 355 bine, akşam 393 bin olan yolcu sayısı ise 342 bine düştü. Ancak bu sayılar omuz omuza yolculuk yapmayı engellemeye yetmedi. Bir takım yeni kararlar alındı, bunlar olumlu. Bunlarla birlikte acilen toplu taşıma yolları planlanmalı. İstanbul için Covid19 riskine tek çözüm bu. Mevcut yollarda bir şerit toplu taşıma araçlarına ayrılacak. Akıllı kavşak sistemi uygulanacak. Bütün dünyada iki şekilde uygulanıyor. Yoğun saatlerde tabelalarla yolların ayrılması ya da sürekli ayrı olarak planlanması mümkündür. Toplu taşımaya salgın döneminde en pratik çözüm bu. Kademeli mesai kamu ve sanayide uygulandı. Ancak anlaşılan o ki, bu kesim daha çok servis araçlarını kullanıyor. Pik saatlerinde hangi kesimlerin toplu taşımayı kullandığını araştırıyoruz. Yüzde 20 iş amaçlı kullanmıyor. Yaş gruplarını belirleyeceğiz” dedi.