Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-11-2020 15:11   Güncelleme : 25-11-2020 15:11

Üretici endişeli

Korona Virüs salgını Türkiye ticaretini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. ASO Başkanı Nurettin Özdemir, yapısal reformların düşük faizli ortama yol açmasını umduğunu söyledi.

Üretici endişeli

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Kasım ayı meclis toplantısında Merkez Bankası’nın sıkılaştırma önlemlerinin devam etmesi halinde son çeyrekte büyüme dinamiklerinin olumsuz etkileneceğini bildirdi. Nurettin Özdebir, üretim ve perakende satışlarda hızlı toparlanma olduğunu söyledi.

GÜÇLÜ İELETİŞİM

Merkez Bankası’nın parasal sıkılaştırma politikası ve kredi hacmindeki daralmanın üretim üzerine yansımasının gözlendiğini ifade eden Özdebir, sıkılaştırma adımlarının devam etmesi halinde son çeyrekte büyüme dinamiklerini olumsuz yönde etkileyeceğini kaydetti. Özdebir yılın tamamında ise yüzde 1’e yakın büyüme olabileceği öngörüsünde bulundu. Enflasyonda artış eğiliminin sürdüğüne dikkat çeken Nurettin Özdebir, özellikle kura dayalı temel mal enflasyonunun arttığını, dolar kurundaki 1 yılda yüzde 25’lik artışın enflasyon eğilimini bozmaya devam ettiğini söyledi. Özdebir, “Merkez Bankası’nın piyasa ile güçlü iletişim kurması, doğru yönlendirmesi ve piyasasının önünde olması gerekiyor.  Merkez Bankası’nın bağımsız bir şekilde fiyat istikrarına odaklanması, güçlü stratejik ve sektörel planların yapılması, özellikle de fiyat istikrarının sağlanmasından kısa vadeli çözümler yerine uzun vadeli çözümlere odaklanıp ve enflasyonun kalıcı olarak düşürmek üzerine politika tercihleri ortaya koyması gerekmektedir. Yeni ekonomi yönetiminin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.